Alan Moore ja Kevin O’Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alan Moore on yksi suurimmista sarjakuvantekijöistä. Hänen mielestään ovat lähtöisin muun muassa sarjakuvat V niin kuin Verikosto ja Watchmen (Vartijat). Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga on edellä mainittuja kenties vähemmän tunnettu. Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigan juonen ydin on yhdistellä klassisia englantilaisia kirjallisuudenhahmoja yhdeksi oman aikakautensa “supersankarijoukoksi”.

Sarjakuva käynnistyy kun Mina Murray ja Kapteeni Nemo noutavat Alan Quatermainin oopiumluolasta. Quatermain on varjo entisestä sankarista, mutta Murraylla ja Nemolla on käsky hakea Quatermain takaisin Britannian palvelukseen taistelemaan vastaan uhkia, jotka vaativat heidän erikoisia kykyjään.

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga elää taustatarinoillaan. Lähes jokaisen hahmon taustaan kurkistetaan ja vaikka itse tarina ei niin syvällinen olekaan, on se silti viihdyttävä. Se on myös samaan aikaan röyhkeä ja kenties kukkahattu päässä tulkittuna rasistinen.

Tätä sarjakuvaa ei kannata verrata Mooren muihin teoksiin. Se ei ole yhtä syvällinen kuin V niin kuin verikosto tai yhtä ikoninen kuin Watchmen. Kuitenkin Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga on omaperäinen ja viihdyttävä. Varma valinta toiminnallisista sarjakuvista pitäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...