Alan Moore ja Kevin O’Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1969

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigassa on tultu vuoteen 1969, ja ajan hengen mukaisesti tarinan peruselementtejä ovat hippiliike, psykedeelinen rock, vapaa seksi ja huumausaineet. Tarinan rakenne on sama kuin edellisen 1910-osan, ja se onkin jutun heikoin lenkki. Mina Murray, Allan Quatermain ja Orlando metsästävät yhä kuolematonta okkultistia Oliver Haddoa.

Juoni tuntuu edellisen toistolta, eikä yksinkertaisesti etene. Kertominen jää sivuosaan kun viittaukset muihin teoksiin ovat varastaneet vallan. Sarjakuvan taustalta voikin bongata muun muassa Alfred Hitchcockin, Hassujen kävelytyylien ministeriön virkamiehen sekä Hynkelin kannattajia Chaplinin elokuvasta Diktaattori.

Alan Moore on erinomainen jännitteiden rakentaja, ja yksittäiset kohtaukset ovat 1969:n parasta antia. Juoni on jaettu kahtia, ja sivujuonen päähenkilönä on sadistinen tappaja Jack Carter Ted Lewisin romaanista Jack’s Return to Home. Michael Caine esitti Carteria vuoden 1971 Get Carter-elokuvassa, ja Kevin O’Neill on lainannut Cainen kasvot myös sarjakuvaan. Moore on pistänyt Carterin selvittelemään rocktähden murhaa, ja tarina huipentuu henkien taisteluun kesken ulkoilmakonsertin.

Alennuskoodilla Kirjavinkit30 saat 30 päivän ilmaisen kokeilun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *