Alan Moore ja Kevin O’Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga : 1969

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigassa on tultu vuoteen 1969, ja ajan hengen mukaisesti tarinan peruselementtejä ovat hippiliike, psykedeelinen rock, vapaa seksi ja huumausaineet. Tarinan rakenne on sama kuin edellisen 1910-osan, ja se onkin jutun heikoin lenkki. Mina Murray, Allan Quatermain ja Orlando metsästävät yhä kuolematonta okkultistia Oliver Haddoa.

Juoni tuntuu edellisen toistolta, eikä yksinkertaisesti etene. Kertominen jää sivuosaan kun viittaukset muihin teoksiin ovat varastaneet vallan. Sarjakuvan taustalta voikin bongata muun muassa Alfred Hitchcockin, Hassujen kävelytyylien ministeriön virkamiehen sekä Hynkelin kannattajia Chaplinin elokuvasta Diktaattori.

Alan Moore on erinomainen jännitteiden rakentaja, ja yksittäiset kohtaukset ovat 1969:n parasta antia. Juoni on jaettu kahtia, ja sivujuonen päähenkilönä on sadistinen tappaja Jack Carter Ted Lewisin romaanista Jack’s Return to Home. Michael Caine esitti Carteria vuoden 1971 Get Carter -elokuvassa, ja Kevin O’Neill on lainannut Cainen kasvot myös sarjakuvaan. Moore on pistänyt Carterin selvittelemään rocktähden murhaa, ja tarina huipentuu henkien taisteluun kesken ulkoilmakonsertin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 249 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...