Ursula K. Le Guin: Kertomuksia Maamereltä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ursula Le Guin palaa vuosien tauon jälkeen Maamerelle. Tolkienin tapaan fantasiaansa uskoen hän selittää löytäneensä onnekkaasti Havnorin arkistoista hyvin vanhan kartan Maameren saarista, ja sen myötä on ollut tarpeen kuvata tapahtumia alueen historiasta ja myös trilogian jälkeisistä tapahtumista.

Historiallisista tapahtumista eniten kerrotaan Roken velhokoulun perustamisesta. Sudenkorento taas toimii siltana Tehanun ja Toisen tuulen välillä. Arkkimaagi Ged esiintyy eräässä novellissa, Gont ja velhot toisessa, ja viimeinen novelleista on ajaton rakkaustarina. Kirjan lopusta löytyy vielä mielenkiintoinen tietopaketti alueen kansoista, kielistä, historiasta ja magiasta.

Tämä kirja oli ilo lukea, on suurenmoista että Le Guin on vielä palannut Maamerelle. Toivottavasti paluu ei jää tähän ja Toiseen tuuleen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...