Ursula K. Le Guin: Toinen tuuli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Loistelias Maameri-trilogia on saanut uutta jatkoa! Toinen tuuli sijoittuu kronologisesti Tehanun jälkeen. Tehanu onkin kirjassa Gediä suuremmassa osassa.

Kirjan alussa tarinaa kuljettaa kuitenkin kylävelho Leppä, joka ei pysty nukkumaan, koska kuolleet ovat hänen kiusanaan. Leppä päätyy Gedin puheille, ja käy ilmi että ongelma onkin itse asiassa hieman laajempi. Kyse on muustakin kuin vain yhden miehen unista.

Tarinaan nivoutuvat lopulta lohikäärmeet, Kargit, kuolleet ja taikuus. Tuollaisista elementeistä ei aivan helpolla selvitäkään… Le Guin kokoaa aineksista varsin mainion pienen romaanin (mikään tiiliskivi Toinen tuuli ei ole). Ennen kaikkea, kirjan tunnelma on kohdallaan – Maameri-trilogian maineella ei ratsasteta suotta, vaan tarina on mainio.

Suosittelen ehdottomasti aiemmat kirjat lukeneille, vasta-alkajien kannattaa aloittaa varsinaisesta Maameri-trilogiasta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 876 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...