Jonna Björnstjerna: Kertomuksia merkillisestä kaniperheestä : Syväjärven salaisuus

Syväjärven salaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kertomuksia merkillisestä kaniperheestä on yksi tämän hetken kirjasarjasuosikkejamme. Nämä sopivasti jännittävät, jopa hiukan karmivia elementtejä sisältävät, mutta kuitenkin hauskat kuvakirjat ovat lähiaikoina tulleet valituksi lukulamppumme alle huomattavan usein. Sekä viisivuotias että ekaluokkalainen tykkäävät molemmat kuunnella näitä vähän omituisia tarinoita, joissa kaniperhe joutuu eriskummallisten tapahtumien keskipisteeseen.

Sarjan toiseksi suomennetussa osassa ollaan Syväjärven rannalla, jonne Isoveli ja Isosisko ovat lähteneet harrastamaan suosikkiaan, kalabongausta, jossa kalat pyydystetään maljakkoon, piirretään ja päästetään takaisin veteen. Pikkuveli, joka ei tykkää uimisesta, on lähtenyt mukaan, koska tykkää olla Isosiskon ja Isoveljen kanssa. Se on kivaa varsinkin silloin, kun he ovat kilttejä eivätkä kiusaa. Kun Isoveli kuitenkin innostuu härnäämään vettä kammoksuvaa Pikkuveljeä, ryntää tämä rantatelttaan harmitusta puhkuen. Ja sitten alkaakin tapahtua. Seuraa merihirviön hyökkäys, isosisarusten kaappaus ja Pikkuveljen pakonsanelema pukeutuminen sankarin viittaan. Onneksi hänen avukseen saapuu armeija urheita vedenalaistonttuja.

Syväjärven salaisuus ei omasta mielestäni yllä ihan sarjan suomennokset aloittavan Setä Surkeuden tasolle, mutta hyvä se on tämäkin. Sopivasti jännitystä viisivuotiaalle, eriskummallisia otuksia ekaluokkalaiselle ja pienimmän – eikä niin rohkean – huima nousu sankarin asemaan. Samalla opitaan, että kun pyydystää eläimiä tarkkailua varten, ne täytyy myös päästää vapaaksi. Muuten niille tulee paha mieli.


Siis suositukseni. Sekä kirjalle että sarjalle.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...