Sari Airola ja Nelli Hietala: Kerttu ja leppäkerttu

Kerttu ja leppäkerttu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nelli Hietalan Kerttu-kuvakirjasarjaa on ilmestynyt kolme osaa. Näistä jokainen kertoo tarinan pienestä tytöstä, joka kohtaa jonkin hyönteisen.

Kerttu ja leppäkerttu -kirjassa Kerttu on matkalla junalla mummolaan. Koska Kertulle on syntymässä pikkusisko, Kertun vanhemmat ovat jääneet sairaalaan ja hän matkustaa yksin. Onneksi hän ei ole pelkäävää sorttia. Kerttu löytää penkkien alta leppäkertun, jonka auttaa ulos junasta. Kulkevatko leppäkertut useinkin junalla?

Sari Airolan piirrokset ovat jänniä. Toisaalta kuvat ovat hyvin pelkistettyjä, mutta samalla niistä hyppää esiin hienoja yksityiskohtia. Esimerkiksi junavaunun katolla matkustaa muutama lintu.

Tarinan puitteet hieman arveluttavat: pieni lapsi matkustamassa junassa yksinään ei kuulosta maailman parhaalta idealta. Myöskään ei ihan avaudu, miksi Kerttu piti ylipäätänsä lähettää mummolaan.

Kokonaisuutena tarina kuitenkin toimii. Pienen lukijan huomio kiinnittyy kivasti leppäkerttuun ja junamatkustaminen tuntuu jännittävältä sivuaiheelta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...