Theodore Gray: Kiehtovat alkuaineet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kiehtovat alkuaineet on todella näyttävä katsaus alkuaineiden maailmaan. Kirja on todella hyvän näköinen ja täynnä näyttäviä valokuvia alkuaineista. Se listaa kaikki alkuaineet järjestyksessä jaksollisen järjestelmän mukaisesti ja esittelee niiden tärkeimmät tiedot.

Kyseessä on nimenomaan katsaus, sillä tekstin osuus on paikoin vähäinen. Alkuaineista kerrotaan anekdootteja, perustietoja, vähän mitä sattuu. Jotain kiinnostavaa kuitenkin, joten kirja toimii erittäin hyvin johdatuksena alkuaineiden maailmaan. Jos jokin aine tai ilmiö kiinnostaa, siitä voi sitten kaivaa lisätietoja.

Kirjan tyylistä saa hyvän kuvan The Photographic Periodic Table -sivulta, josta löytyy itse asiassa koko kirja — tämä versio ei tietenkään vedä vertoja upealle painetulle kirjalle, joka mustine sivuineen ja upeine valokuvineen on todella näyttävän näköinen. Kirjasta on olemassa myös kehuttu iPad-versio, joka ilmestyy suomeksi vuoden 2011 aikana.

Kiehtovat alkuaineet on oivallista populääritiedettä ja mielenkiintoista katseltavaa ja selailtavaa. Suosittelen lämpimästi kaikille maailmankaikkeuden rakennuspalikoista kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...