Louise Doughty: Kielletyn hedelmän kuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lontoolainen Yvonne Carmichael on arvostettu yliopistotutkija, jonka varsin tavallinen elämä suistuu raiteiltaan muutaman ohimennen tehdyn päätöksen myötä. Tavattuaan parlamenttitalossa kiehtovan miehen, Yvonne syöksyy suhteeseen, joka loppujen lopuksi vaarantaa kaiken mitä hän on elämässään saavuttanut.

Lukija pääsee mukaan tilanteesta, jossa Yvonne on jo joutunut oikeuden eteen rikoksesta syytettynä. Vähitellen tarina alkaa keräytyä auki tapahtumien alusta alkaen ja sen palasista alkaa koostua kuva tapahtumien todellisesta luonteesta.

Kielletyn hedelmän kuja ei halua päästää lukijaa helpolla, sillä juonenkäänteet kehittyvät hitaasti ja tapahtumia katsellaan Yvonnen silmin. Vaikka lukija saakin tietää kaiken sen minkä Yvonnekin, jää osa tapahtumista pimentoon, sillä niin käy Yvonnellekin.

Itse pidän kovasti tämäntyyppisistä kirjoista, sillä on aina hienoa joutua huijatuksi kirjailijan taholta. Psykologisessa romaanissa olennaista ei niinkään ole tapahtumien moninaisuus ja värikkyys, vaan se miten pienin elein saadaan kasaan lukijan hypnotisoiva juoni. Kielletyn hedelmän kujassakaan ei loppujen lopuksi tapahdu mitään kovin erikoista, mutta siitä huolimatta se saa pidettyä lukijan otteessaan aina viimeiselle sivulle saakka. Täytyy tosin todeta, että loppuratkaisu oli kuitenkin itselleni pienoinen pettymys, sillä odotukset olivat kirjan mukaansatempaavuuden myötä varsin korkealla. Tähän vaikutti varmasti myös se, ettei Yvonnen rakastetun ajatuksia avattu kirjassa millään tavalla, vaan hänen toimintansa jäi osittain mysteeriksi.

Kielletyn hedelmän kuja on Louise Doughtyn ensimmäinen suomennettu teos, mutta toivottavasti ei suinkaan viimeinen, sen verran mielenkiintoisesta kirjasta on kyse.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...