Patricia Cornwell: Kierre

Kierre

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kierre on jatko-osa 2019 vuonna ilmestyneelle Kvantille. Se on toinen Patricia Cornwellin Captain Chaseen keskittynyt kirja.

Kierteessä kyberrikostutkija Calli Chase joutuu varsin villin tapahtumaketjun keskipisteeseen. Kvantin jälkeen Chase saa kryptisen viestin, huomaa että hänen perässään on murhaaja ja hänen perheensä on jotenkin sidoksissa Nasan raketin epäonnistumiseen.

Juoni etenee suurelta osin hurjalla tahdilla. Päähenkilö singahtelee villistä tapahtumasta toiseen. Samalla hän tuntuu olevan ainutlaatuisessa roolissa, jossa jokainen ongelma päätyy hänen ratkaistavakseen.

Joihinkin kohtauksiin kirjailija tuntuu jättävänsä lukijan ilman sen suurempaa syytä. Se on tehokeino, joka tuntuu jopa sadistiselta dekkarilukijoille. Nämä nimittäin voivat jäädä epätoivoisesti pohtimaan yhdentekevän luvun merkitystä.

Tavallaan Kierre on outolintu. Ensimmäisen persoonan kautta kerrotut kirjat yleensä tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa päähahmon ajatusmaailmaan. Tässä tapauksessa Chase jäi itselleni ainakin hyvin etäiseksi. Henkilöhahmot muutenkin ovat hyvin karikatyyrisiä. Ne palvelevat tarinaa, mutta eivät tunnu oikeilta ihmisiltä.

Tarina on myöskin hyvin scifi-henkinen, mikä saattaa varmasti tuntua vieraalta monelle kirjailijan vakituisille lukijoille. Lukija upotetaan teknologisiin lyhenteisiin ja se tuntui tarpeettoman raskaalta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...