Niklas Bengtsson: Kirja erikoisena esineenä

Osta kirja itsellesi

Kirja voi olla paljon muutakin kuin sivuja pahvikansien välissä. Kirjoihin liittyy monenlaista muotoilua ja monenlaisia muotoja, kun tarkastellaan kirjan historiaa eri puolilla maailmaa.

Niklas Bengtsson on esitelmöinyt aiheesta laajalti ja esittelee tässä nyt tiiviisti erilaisia kirjan julkaisemisen muotoja. Aluksi käsitellään kirjakääröjä monissa muodoissaan, antiikista itämaisten traditioiden kautta nykyaikaisiin sovelluksiin.

Muotokysymysten ja pyöreiden kirjojen jälkeen käsitellään animoituja kirjoja, joissa esitetään eri tavoin liikkuvaa kuvaa. Selättömien ja moniselkäisten kirjojen jälkeen käsitellään lopuksi vielä superexlibriksiä, eli suoraan kirjan kansiin tehtyjä exlibrismerkintöjä.

Melko tiivis paketti monimuotoistaa lukijan käsitystä kirjasta esineenä aivan varmasti. Valitettavasti kirjan kuvitus ei ole aivan aiheen tasalla: kansissa on hyvännäköisiä värikuvia, jotka toistuvat kirjan sisällä vähän isompina, mutta valitettavasti mustavalkoisina.

Tällaisen kirjan kuvituksen pitäisi olla runsasta ja värikästä, jotta esitellyt erikoiset kirjamuodot välittyisivät lukijalle paremmin. Sanalliset selitykset eivät kuitenkaan ole sama asia kuin mielenkiintoa herättävä värikuva. Mielenkiintoinen tämä katsaus siitäkin huolimatta on.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...