Mikael Niemi: Kirkon piru

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matti on seitsemäsluokkalainen Pajalasta, Ruotsin Tornionlaaksosta. Hänen elämänsä mullistuu, kun historianopettaja näyttää luokalle luokkaretken yhteydessä kirkon pirun, sakastissa olevaan arkkuun kätketyn pirupatsaan. Sen jälkeen alkaa tapahtua.

Pirua esitellyt opettaja Hirvi saa pahan sairaskohtauksen kesken tunnin, eikä enää palaa. Matti löytää pieniä pirunpoikasia, jotka säilöö pulloon – ja kas, niistähän kasvaa petoja. Paljastuu, että pirut liittyvät hyvän ja pahan kamppailuun, kuinkas muutenkaan, ja Matti ystävineen on merkittävien tapahtumien keskipisteessä.

Kirjassa riittää jännitystä. Tarina on sopivasti perinteinen, yliluonnollinen, kiinnostava ja kauhistuttava. Nuortenkirja on mukava kevyt kauhuvälipala aikuisellekin kauhukirjallisuuden ystävälle, sellainen leppoisa kerrallaluettava.

Ympäristö on sama kuin Niemen varsinaisessa menestysteoksessa, Populäärimusiikkia Vittulajänkältä -kirjassa. Tornionlaakso luo hyvät puitteet kauhutarinalle. Mukavaa on erityisesti se, miten suomi ja meänkieli ovat kirjassa vahvassa asemassa – suomi on se kieli, jossa on voimaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...