Mikael Niemi: Kirkon piru

Osta kirja itsellesi

Matti on seitsemäsluokkalainen Pajalasta, Ruotsin Tornionlaaksosta. Hänen elämänsä mullistuu, kun historianopettaja näyttää luokalle luokkaretken yhteydessä kirkon pirun, sakastissa olevaan arkkuun kätketyn pirupatsaan. Sen jälkeen alkaa tapahtua.

Pirua esitellyt opettaja Hirvi saa pahan sairaskohtauksen kesken tunnin, eikä enää palaa. Matti löytää pieniä pirunpoikasia, jotka säilöö pulloon – ja kas, niistähän kasvaa petoja. Paljastuu, että pirut liittyvät hyvän ja pahan kamppailuun, kuinkas muutenkaan, ja Matti ystävineen on merkittävien tapahtumien keskipisteessä.

Kirjassa riittää jännitystä. Tarina on sopivasti perinteinen, yliluonnollinen, kiinnostava ja kauhistuttava. Nuortenkirja on mukava kevyt kauhuvälipala aikuisellekin kauhukirjallisuuden ystävälle, sellainen leppoisa kerrallaluettava.

Ympäristö on sama kuin Niemen varsinaisessa menestysteoksessa, Populäärimusiikkia Vittulajänkältä -kirjassa. Tornionlaakso luo hyvät puitteet kauhutarinalle. Mukavaa on erityisesti se, miten suomi ja meänkieli ovat kirjassa vahvassa asemassa – suomi on se kieli, jossa on voimaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Niemeltä on muuten myös scifi-kirjakin, joka oli muistaakseni ihan luettava. Kuten muutakin scifiä, niin suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.