Mikael Niemi: Populäärimusiikkia Vittulajänkältä

Osta kirja itsellesi

Ajankohtaisia kirja-arvosteluja seuraavat eivät varmasti ole aikoinaan voineet välttyä Populäärimusiikilta. Siksi lyhyesti: Vittulajänkä sijaitsee Pohjois-Ruotsissa alueella, jolla on merkittävä ruotsinsuomalaisten vähemmistö. Populäärimusiikki ja levysoittimet tekevät tuloaan kuusikymmentäluvulla. Elvis ja Beatles villitsevät paikallisen teinipopulaation muutenkin hormonien kiehuttamat mielet. Päähenkilöitä ovat suomalaiset teinipojat.

Kuulostaa hirvittävältä, eikö? Kirja aikuisille murrosikäisistä surkimuksista. Onko joku, joka nimenomaan ei halua unohtaa tuota finnien kulta-aikaa? Epävarmuutta, äänenmurrosta, elämä yhtä jatkuvaa nolottavaa tilannetta? Tämä kirja on täynnä tuota kaikkea.

No, koska päädyin kuitenkin kertomaan kirjasta eteenpäin, voin kai paljastaa tässä vaiheessa, että kirja on todella hieno ikään kuin kasvukertomuksena. Nuoruusiän muutokset on muutettu välillä suorastaan yliluonnollisia piirteitä sisältäväksi muodonmuutokseksi. Eikä tyttöjä, omaa rokkibändiä, kavereita, viinaa eikä isien opetuksia voi jättää pois.

Ihan hulvaton tarina, loppujen lopuksi. Jos aihe epäilyttää aluksi, lue ensimmäiset viisi sivua, ja muutat mielesi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...