Pasi Lampela: Kirottujen ilot

Osta kirja itsellesi

Näytelmistään ja ohjaustöistään tunnettu Pasi Lampela julkaisi syksyllä uuden proosateoksen. Novellikokoelma Kirottujen ilot kertoo elämästä nyky-Suomessa sekä siellä asuvien hankalista elämäntilanteista. Teoksen tarinoissa seikkailee muun muassa naisjohtaja, joka lynkataan hyvä veli -järjestelmän ulkopuolelle, mies, joka kostaa veljelleen isän perustaman firman kautta, ja aviomies, joka on elänyt vuosia ulkokultaisessa avioliitossa ymmärtämättä vaimoaan.

Novellit tarjoavat karun kuvan nykymaailmasta, eivätkä ole mitään mieltä ylentävää luettavaa. Teos saa ajoittain jopa raamatullisen synkkiä sävyjä. Lampela kertoo samaa tarinaa kuin Rosa Liksom, joka tekee sen kuitenkin rankemmin ja vie lukijansa selvästi mukavuusalueen ulkopuolelle.

Kirottujen ilot on huolella kirjoitettua ja sujuvaa luettavaa mutta jää lopulta hieman latteaksi ja yllätyksettömäksi.  Teos jatkaa kirjoittajansa tuotannon yhteiskuntakriittistä linjaa, ja suosittelenkin sitä Lampelan aikaisemmista teoksista pitäneille.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.