Pasi Lampela: Kirottujen ilot : novelleja

Kirottujen ilot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Näytelmistään ja ohjaustöistään tunnettu Pasi Lampela julkaisi syksyllä uuden proosateoksen. Novellikokoelma Kirottujen ilot kertoo elämästä nyky-Suomessa sekä siellä asuvien hankalista elämäntilanteista. Teoksen tarinoissa seikkailee muun muassa naisjohtaja, joka lynkataan hyvä veli -järjestelmän ulkopuolelle, mies, joka kostaa veljelleen isän perustaman firman kautta, ja aviomies, joka on elänyt vuosia ulkokultaisessa avioliitossa ymmärtämättä vaimoaan.

Novellit tarjoavat karun kuvan nykymaailmasta, eivätkä ole mitään mieltä ylentävää luettavaa. Teos saa ajoittain jopa raamatullisen synkkiä sävyjä. Lampela kertoo samaa tarinaa kuin Rosa Liksom, joka tekee sen kuitenkin rankemmin ja vie lukijansa selvästi mukavuusalueen ulkopuolelle.

Kirottujen ilot on huolella kirjoitettua ja sujuvaa luettavaa mutta jää lopulta hieman latteaksi ja yllätyksettömäksi. Teos jatkaa kirjoittajansa tuotannon yhteiskuntakriittistä linjaa, ja suosittelenkin sitä Lampelan aikaisemmista teoksista pitäneille.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...