Andrzej Sapkowski: Kohtalon miekka

Kohtalon miekka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun sain Kohtalon miekan käsiini, kävi ilmi, että sarjan edellinen osa Viimeinen toivomus voitti vuoden 2011 Tähtifantasia-palkinnon. Viimeinen toivomus oli hyvä, mutta Kohtalon miekka pistää vielä paremmaksi.

Kirjan pääosassa on edelleen noituri Geralt Rivialainen, joka kiertelee maita tappamassa hirviöitä palkkiota vastaan. Välillä tosin hirviöt ovat miellyttävämpiä kuin Geraltin toimeksiantajat…

Kirja jakautuu useampaan lukuun, jotka ovat erillisiä kertomuksia. Tällä kertaa poissa on kehyskertomus, josta en edellisessä kirjassa erityisemmin välittänyt. Kokonaisuus on koherentimpi. Tarinat ovat herkullisia, erityisesti mieleen jäivät lohikäärmejahti Mahdollisuuksien rajat, kaksoisolennosta kertova Ikuinen tuli ja merenneitolegendaa kierrättävä Pieni uhraus.

Sapkowski on taidokas kirjoittaja, jonka henkilöhahmot ovat kiehtovia, kerronta sujuvaa ja viittaukset satuihin ja kansantarinoihin nokkelia. Kohtalon miekka on tutustumisen arvoinen tapaus, mutta jos noituri Geralt on vielä vieras, kannattaa aloittaa Viimeisestä toivomuksesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...