Andrzej Sapkowski: Kohtalon miekka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun sain Kohtalon miekan käsiini, kävi ilmi, että sarjan edellinen osa Viimeinen toivomus voitti vuoden 2011 Tähtifantasia-palkinnon. Viimeinen toivomus oli hyvä, mutta Kohtalon miekka pistää vielä paremmaksi.

Kirjan pääosassa on edelleen noituri Geralt Rivialainen, joka kiertelee maita tappamassa hirviöitä palkkiota vastaan. Välillä tosin hirviöt ovat miellyttävämpiä kuin Geraltin toimeksiantajat…

Kirja jakautuu useampaan lukuun, jotka ovat erillisiä kertomuksia. Tällä kertaa poissa on kehyskertomus, josta en edellisessä kirjassa erityisemmin välittänyt. Kokonaisuus on koherentimpi. Tarinat ovat herkullisia, erityisesti mieleen jäivät lohikäärmejahti Mahdollisuuksien rajat, kaksoisolennosta kertova Ikuinen tuli ja merenneitolegendaa kierrättävä Pieni uhraus.

Sapkowski on taidokas kirjoittaja, jonka henkilöhahmot ovat kiehtovia, kerronta sujuvaa ja viittaukset satuihin ja kansantarinoihin nokkelia. Kohtalon miekka on tutustumisen arvoinen tapaus, mutta jos noituri Geralt on vielä vieras, kannattaa aloittaa Viimeisestä toivomuksesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Pidin viimeisestä toivomuksesta, ja jos tämä on vielä parempi… kuulostaa tosi hyvältä.

  2. Kesti kyllä päästä taas mukaan Sapkowskin slaavilaiseen tyyliin. Ennakko-odotuksetkin olivat kovat. Alkujärkytyksen mentyä totesin lukukokemuksen taas hyväksi.

    Kuulin huhun, että WSOY julkaisee suomennetun kolmannen osan, Haltiain verta, ensi kesänä! Jesh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...