Andrzej Sapkowski: Myrskykausi

Osta kirja itsellesi

Edellinen The Witcher -kirja Järven neito vei päätökseen pitkän Ciri-tarinakaaren, jota oli käyty läpi monen kirjan ajan, ja sitä myöten saattoi noituri Geralt Rivialaisen tarinan päätökseen.

Uusin suomennos Myrskykausi ei siis jatka enää tästä, vaan palaa ajassa taaksepäin, sijoittuen suunnilleen suomennokset aloittaneen Viimeinen toivomus -novellikokoelman aikoihin.

Geralt on Kerackissa, melko surkean pikku kuningaskunnan perin ankeassa pääkaupungissa, missä hänet juonitellaan vankilaan. Sillä välin kun Geralt on vankilassa, hänen miekkansa varastetaan. Miekattoman noiturin on saatava miekkansa, kunniansa ja vapautensa takaisin.

Kaiken taustalla on tietysti monitasoisia juonitteluja. Kaupungissa vaikuttaa velhotar Punakoralli, jonka kautta tapahtumiin liittyvät Rissbergin velhot taikoineen. Kerackin kuningas, hänen poikansa ja vallanperimykseen liittyvät kysymykset ovat nekin kuohuksissa, ja Geralt päätyy sekaantumaan niihinkin.

Luvassa on siis perinteistä Noituri-seikkailua: Geralt ajautuu vaikeudesta toiseen. Milloin ongelma johtuu velhoista, milloin politiikasta ja valtapeleistä, milloin maagisista hirviöistä. Turpiin tulee, yhtä kaikki, mutta Geraltissa riittää ytyä lyömään takaisin.

Myrskykausi on luotettavaa The Witcheriä: hauskoja, jännittäviä ja hurjiakin käänteitä mielenkiintoisessa maailmassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...