Andrzej Sapkowski: Myrskykausi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edellinen The Witcher -kirja Järven neito vei päätökseen pitkän Ciri-tarinakaaren, jota oli käyty läpi monen kirjan ajan, ja sitä myöten saattoi noituri Geralt Rivialaisen tarinan päätökseen.

Uusin suomennos Myrskykausi ei siis jatka enää tästä, vaan palaa ajassa taaksepäin, sijoittuen suunnilleen suomennokset aloittaneen Viimeinen toivomus -novellikokoelman aikoihin.

Geralt on Kerackissa, melko surkean pikku kuningaskunnan perin ankeassa pääkaupungissa, missä hänet juonitellaan vankilaan. Sillä välin kun Geralt on vankilassa, hänen miekkansa varastetaan. Miekattoman noiturin on saatava miekkansa, kunniansa ja vapautensa takaisin.

Kaiken taustalla on tietysti monitasoisia juonitteluja. Kaupungissa vaikuttaa velhotar Punakoralli, jonka kautta tapahtumiin liittyvät Rissbergin velhot taikoineen. Kerackin kuningas, hänen poikansa ja vallanperimykseen liittyvät kysymykset ovat nekin kuohuksissa, ja Geralt päätyy sekaantumaan niihinkin.

Luvassa on siis perinteistä Noituri-seikkailua: Geralt ajautuu vaikeudesta toiseen. Milloin ongelma johtuu velhoista, milloin politiikasta ja valtapeleistä, milloin maagisista hirviöistä. Turpiin tulee, yhtä kaikki, mutta Geraltissa riittää ytyä lyömään takaisin.

Myrskykausi on luotettavaa The Witcheriä: hauskoja, jännittäviä ja hurjiakin käänteitä mielenkiintoisessa maailmassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 268 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...