Aulikki Oksanen: Kolmas sisar

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolmas sisar on Aulikki Oksasen runokirja. Se on ikään kuin jatkoa aikaisemmille runoteoksille Sinua, sinua rakastan (1998) ja Puškinin hevonen (2007).

Runoilla ei ole mitään selkeää koko kirjan kattavaa teemaa. Aiheina ovat esimerkiksi vuodenajat ja Kreikka. Osa kirjan runoista on jo tullut tutuksi suuremmalle yleisölle Vuokko Hovatan esittämien laulujen teksteinä.

Jotenkin tuntui, ettei Oksanen ollut nyt ihan samassa vireessä kuin yleensä. Tässä kirjassa hän ei siis ole parhaimmillaan, mutta kirja on kuitenkin sen verran hyvä, että sitä kannattaa suositella. Eniten pidin siitä, että mukana oli erilaisia runoja: aiheet vaihtelivat, mutta myös riimittely ja rytmitykset.

Kirjassa on tekijän oma kuvitus, joka on suhteellisen yksinkertainen, mutta kuitenkin runoihin sopiva. Kuvia voisi olla useamminkin runokirjoissa, pidän itse visuaalisuutta tärkeänä asiana ja oleellisena osana lukukokemusta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...