Linda Bondestam ja Laura Ruohonen: Konkkaronkka

Konkkaronkka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sekalainen konkkaronkka lähtee opastetulle matkalle. Seikkailulla on luvassa kovasti yllätyksiä, jokainen uusi aukeama on uusi kiehtova ympäristö. Kuinkas sitten kävikään? Tove Janssonin klassikkokirjan hengessä Konkkaronkka perustuu myös riimiteltyyn tarinankerrontaan ja reikäisiin sivuihin, joiden läpi näkyy jotain mielenkiintoista seuraavalta aukeamalta.

Konkkaronkan tekijät ovat alansa mestareita. Laura Ruohonen tunnetaan Yökyöpelien riimittelijänä ja leikkisän lastenrunouden taiturina, ja Linda Bondestamin kuvituksia on saatu ihailla lukuisissa lasten kuvakirjoissa. On siis odotettavissa jotain hienoa, kun tämä kaksikko yhdistää taitonsa.

Konkkaronkka onkin oivallinen. Aukeama toisensa perää avautuu kiehtovia näkymiä. Aukeamien väliset siirtymät on mietitty huolella ja laadittu oivaltavasti. Jokainen reikä toimii hienosti molempiin suuntiin. Tarina on sopivassa suhteessa pöhkö ja uhkaava ja hauska ja jännittävä.

Mutta voi, vastassa
onkin Brutus, yön portinvartija!

Se kysyy kieroja kompia:
“Syyttä syytätkö syyllistä syylistä?”
ja muuta samantyylistä.
Ellet osaa vastata,
se syö sut iltapalana!

Janssonin klassikkoon viitataan jo takakansitekstissä ja löytötavarahuoneen hyllyltä voi löytää oudot pikkuotukset lukemassa Hur gick det sen? -kirjaa. Esikuva tunnustetaan siis asiallisesti. Ideahan on tietysti niin hyvä, että sitä sietääkin kierrättää. Aika näyttää, tuleeko Konkkaronkasta sellainen klassikko kuin esikuvastaan, mutta aivan varmasti tämä tulee lapsia ilahduttamaan kaikessa värikkyydessään ja nokkelassa riimittelyssään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...