Erika Kallasmaa ja Laura Ruohonen: Merimonsterit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ne ovat täällä taas! Merten hirviöt siltä ajalta, kun maailma oli vielä litteä, pelottelemassa perheen pienimpiä. Minkälainen otus onkaan Verimerimakkara (Bloodius metwurtzchius) tai Mahti-Maneetti (Plutius plotius)? Entä mitä saadaan, jos Petrus Perushirviön hurja kita yhdistetään Hummaushummeri Hammurapu-Rabin keskivartaloon ja Huijarihain pyrstöön?

Alkaa olla selvää, että asialla ovat olleet Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa, kaksikko Tippukivitapauksen, Allakka pullakan ja Yökyöpelien takaa. Tekijöiden Suomen merimuseolle rakentamaan samannimiseen näyttelyyn liittyvä lorukuvakirja Merimonsterit on värikäs ja hauska teos, jossa lukija voi kasata sellaisen hirmun kuin mieli tekee. Erika Kallasmaan kuvasivut on jaettu kolmeksi lipareeksi, joita selaamalla pystyy rakentamaan tuhat erinäköistä merihirmua.

Laura Ruohosen riimittelyt ovat hyväntuulisia, mutta tietenkin vähän jännittäviäkin – onhan kyse aidoista (tai no, ehkei ihan aidoista) hirviöistä. Sen verran paljon merellistä sanastoa ja tematiikkaa on mukana, että kyselyikäisen lueskelukaverin kanssa voi varautua käymään keskustelua, että mikä se semmoinen kuttysarkki oikein on.

Merimonsterit on pirteä lastenrunokokoelma. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...