Lars Pettersson: Koutokeino, kylmä kosto

Koutokeino, kylmä kosto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lars Petterssonin Koutokeino, kylmä kosto sijoittuu pohjoiskalotin tappavankin kylmään talveen. Minäkertoja, tukholmalainen apulaissyyttäjä Anna Magnusson matkustaa äidinpuoleisen saamelaissukunsa pyynnöstä Norjan Finnmarkiin raiskauksesta syytetyn serkkunsa Nils Mattisin neuvonantajaksi.

Tilanne on kiusallinen, sillä perillä Koutokeinossa Anna huomaa nopeasti serkkunsa ilmeisen syyllisyyden ja joutuu laittamaan henkilökohtaiset sukusiteensä sekä oman ammattietiikkansa ja oikeustajunsa vastakkain. Nopeasti hän sotkeutuu kyläyhteisön sisäisten ristiriitojen verkostoon, jossa on pitkälti kyse eloonjäämistaistelusta karuissa oloissa.

Petterssonin esikoinen esittelee monisärmäisen päähenkilön, joka yrittää lopulta lunastaa paikkansa perheyhteisössä, hänelle aiemmin täysin tuntemattomassa maailmassa.

Pohjoissaamelaisen raiskaajan ja merisaamelaisen raiskatun suhde valaisee vähemmistönä oloa vähemmistön sisällä. Perinteisten vähemmistökysymysten lisäksi kirja kuvaa yhteiskunnan ja yhteisön lakien välistä railoa ja kysyy, onko lain oltava kaikille sama, jos se ei takaa oikeudenmukaisuutta.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...