Lars Pettersson: Koutokeino, kylmä kosto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lars Petterssonin Koutokeino, kylmä kosto sijoittuu pohjoiskalotin tappavankin kylmään talveen. Minäkertoja, tukholmalainen apulaissyyttäjä Anna Magnusson matkustaa äidinpuoleisen saamelaissukunsa pyynnöstä Norjan Finnmarkiin raiskauksesta syytetyn serkkunsa Nils Mattisin neuvonantajaksi.

Tilanne on kiusallinen, sillä perillä Koutokeinossa Anna huomaa nopeasti serkkunsa ilmeisen syyllisyyden ja joutuu laittamaan henkilökohtaiset sukusiteensä sekä oman ammattietiikkansa ja oikeustajunsa vastakkain. Nopeasti hän sotkeutuu kyläyhteisön sisäisten ristiriitojen verkostoon, jossa on pitkälti kyse eloonjäämistaistelusta karuissa oloissa.

Petterssonin esikoinen esittelee monisärmäisen päähenkilön, joka yrittää lopulta lunastaa paikkansa perheyhteisössä, hänelle aiemmin täysin tuntemattomassa maailmassa.

Pohjoissaamelaisen raiskaajan ja merisaamelaisen raiskatun suhde valaisee vähemmistönä oloa vähemmistön sisällä. Perinteisten vähemmistökysymysten lisäksi kirja kuvaa yhteiskunnan ja yhteisön lakien välistä railoa ja kysyy, onko lain oltava kaikille sama, jos se ei takaa oikeudenmukaisuutta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...