Lee Child: Kovassa koulussa

Kovassa koulussa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jack Reacher, tosikoitten Lucky Luke, toimi ennen kulkurin vuosiaan Yhdysvaltojen armeijan palveluksessa. Lee Childin uusimmassa kirjassa hän elää vuotta 1996 ja työskentelee edelleen majurina sotilaspoliisin erikoisyksikössä. Eräänä päivänä hän saa tehtäväkseen selvittää, mitä amerikkalainen mies on valmis myymään jihadistiryhmälle sadalla miljoonalla dollarilla. Avukseen hän saa kersantti Neagleyn, aiemmista kirjoista jo tutun ja uskollisen alaisen.

Childin Kovassa koulussa –kirjan juonenkoukerot sijoittuvat tällä kertaa Saksaan. Child on englantilainen, mutta osaa heitellä rempseällä amerikkalaisella naiiviudella lukijoiden eteen saksalaisia kliseitä: Reacher kohtaa matkallaan baijerinhattuja, olutta, struudeleita ja totta kai uusnatseja. Kirjan pahikset, afgaanit, lähinnä kököttävät aloillaan valkoisissa kaavuissaan ja puhuvat pahaenteisesti.

Tässäkään kirjassa mikään este ei pysäytä Jack Reacheria, ja maailma on muutaman mukiloinnin, uhoilun ja kahvituokion jälkeen jälleen pelastettu ja teoksen alfanaaras totutusti Reacherin jykevän hahmon sulattama ja selättämä. Kaikki on siis entisellään Jack Reacherin elämässä.

Childin kirjojen ensiarvoinen tunnuspiirre on yllätyksettömyys, ja juuri sen vuoksi Kovassa koulussa -kirjan lukija saa tismalleen sitä mitä haluaakin. Olisi silti hienoa, jos Child soisi seuraavissa kirjoissa hahmoilleen edes häivähdyksen syvällisyyttä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...