Pauli Kallio ja Christer Nuutinen: Kramppeja ja nyrjähdyksiä : Ripa ja Kadunlakaisijat

Kramppeja ja nyrjähdyksiä: Ripa ja kadunlakaisijat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monenmoisissa sarjakuvaprojekteissa toimivalle Pauli Kalliolle vuodesta 1991 ilmestynyt Kramppeja ja nyrjähdyksiä on yksi tärkeimmistä elämäntöistä. Se on verrattain jatkuvajuoninen sarja sivun mittaisia tarinoita, joka pitkään eri lehdissä pyörittyään ja välillä vähän telakallakin oltuaan on ilmestynyt vuodesta 2008 alkaen Suomen Kuvalehdessä. Kallion käsikirjoittamilla Krampeilla on ollut useita piirtäjiä vuosien varrella, mutta pisimpään Kallion työparina on toiminut Christer Nuutinen.

Ripa ja Kadunlakaisijat kertoo yllättävän apurahan saaneesta Ristosta, joka perustaa yhtyeen jazz-oopperaprojektia varten. Vähitellen alkaa tulla valmista, ja pienten piirien diggailuun varautunut yhtye huomaakin pääsevänsä soittamaan radioon, televisioon ja festivaaleille. Sivujuonena kulkee Ripan vaimon Tanjan sortuminen syrjähyppyyn päiväkotitutun kanssa. Tarina etenee sopivan verkkaisesti, ja välillä melko irrallisissa jutuissa kommentoidaan päivän politiikkaa, sosiaalista mediaa ja muita ilmiöitä, kuten ajankohtaiseen aikakauslehtisarjaan kuuluukin.

Tähän päivään mennessä tunnen Krampit hävyttömän huonosti, mutta tämän albumin lukemista se ei varsinaisesti haitannut. Vaikka hyppäsinkin mukaan miljööseen, jossa henkilöt olivat kehittyneet jo vuosikymmenten ajan, oli lukeminen ja tarinan seuraaminen alusta asti vaivatonta. Albumiformaatti toimii sarjalle oikein hyvin, sillä henkilöt ja draaman kaari hahmottuvat paremmin kuin yksittäistä aikakauslehtisivua tutkiessa.

Taitaapa olla minunkin aika heittäytyä syvemmälle Kramppien ja nyrjähdysten maailmaan, sen verran hienoa sarjakuvaa tämä on. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...