Pauli Kallio ja Christer Nuutinen: Kramppeja ja nyrjähdyksiä : Nuorten naisten maailmassa

Osta kirja itsellesi

Eskon alapuolelle muuttaa Anniina. Vaikka Anniina on huomattavasti Eskoa – yllättäen keski-ikäiseksi itsensä huomaavaa miestä – nuorempi, tuntuu heillä nopeasti synkkaavan hyvin. Samaan aikaan Eskon ystävä Risto on jättänyt entisen häntäheikkielämänsä ja koettaa saada avopuolisonsa Tanjan kanssa lapsen alulle. Parisuhteen nousuhuuma ja syöksykierre käydään läpi humaaniin ja empaattiseen sävyyn, lämmintä huumoria unohtamatta.

Kramppeja ja nyrjähdyksiä on yksi pitkäikäisimmistä kotimaisista sarjakuvista. Kun Krampit saivat kodin Suomen Kuvalehdestä, palasi piirtäjä Christer Nuutinen sarjan isän Pauli Kallion työpariksi. Herrojen hedelmällinen yhteistyö jatkuu edelleen. Nuorten naisten maailmassa -albumi on kokoelma Suomen Kuvalehdessä julkaistuja sarjakuvia vuosilta 2008 ja 2009.

Nuorten naisten maailmassa on hieno kokonaisuus. Sarjan formaatti – sivu kerran viikossa – tuo jatkuvajuoniseen tarinankuljetukseen omat haasteensa, eivätkä kaikki jutut ihan niin paljoa toisiinsa liitykään. Henkilöhahmot kuitenkin kehittyvät vähitellen. Jotain pysyvääkin on: vaikka varsin geneerisiä maisemia Nuutinen piirtääkin, on Kallion teksteissä selvästi tamperelainen konteksti. Ehkä Kallio ei edes yritä peitellä, että Esko on hänen alter egonsa. Mutta kuka onkaan muusikko Riston esikuva?

Minä tykkään lukea Kramppeja mieluiten vähän isompina kokonaisuuksina kuin kerran viikossa työpaikan kuvalehdestä. Niinpä tällainen retrospektiivi onkin kaltaiselleni sarjakuvien kohtuukuluttajalle mitä mainoin formaatti. Lämmintä, älykästä sarjista kaipaavalle Kramppeja ja nyrjähdyksiä – Nuorten naisten maailmassa on erinomainen valinta.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...