Christer Nuutinen: Dolbyland

Dolbyland

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Missä sijaitsee Dolbyland? Se on maa, jossa soittajat esiintyvät täysille saleille ja vetävät mielikuvituksellisen upeita keikkoja illasta toiseen. Se on maa, jossa inspiraation herättyä kotinauhuri on pantava heti äänittämään. Se on maa, jossa matka treenikämpälle on täynnä vaaroja, maa jossa gootin hurskasta sielua koetellaan, maa jossa jo muinaiset apinaesi-isät kuuntelivat drum’n’bassia, maa jossa tymäkkä black metal voi olla “meidän laulumme”.

Niin, Dolbyland taitaa sijaita jokaisen kunnon musadiggarin pään sisällä, eritoten Christer Nuutisen ajatuksissa. Rumbassa vuosina 2005–2011 ilmestynyt strippisarja on nyt koottu yksiin kansiin hämmentämään uusien lukijoiden mieliä. Kokoelmaformaatti sopii sarjalle erityisen hyvin, sillä vaikka stripit eivät suoraan toisiinsa liitykään (paitsi temaattisella musiikkilinkillä), ne muodostavat nimenomaan näin jännittävän kokonaisuuden. Nuutinen ei ole mikään kuoliaaksinaurattaja, mutta vallankin isompina paloina nautittuna hänen viisto tulokulmansa alkaa nostaa suupieliä ylöspäin. Viittauksia enemmän tai vähemmän tunnettuihin artisteihin saa bongailla koko albumin mitalta, knoppitietoiselle musafriikille Dolbyland on aarreaitta.

Piirtäjänä Christer Nuutinen on aivan huippu. Ammattilaisen kynänjälki on suurelle yleisölle tuttu tietenkin Pauli Kallion kirjoittamasta Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjasta, mutta nyt omillaan Nuutinen pääsee revittelemään enemmän. Värikylläisessä sarjakuvataiteessa tyylilliset ja rakenteelliset kokeilut kukkivat. Kaikkiaan Dolbyland on nautittavaa musiikkisarjakuvaa, jota kelpaa kansalle vinkata!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...