Anni Nupponen ja Christine Thorel (toim.): Kristallimeri : Tarinoita merirosvoista

Osta kirja itsellesi

Tämä Osuuskumman novellikokoelma jäi jostain syystä ilmestymisensä aikoihin vinkkaamatta, vaikka sen luin ja nautin. On siis korkea aika korjata tilanne. Tällä kertaa aiheena ovat merirosvot ja kuten odottaa saattaa, luvassa on monenlaista tulkintaa aiheen ympäriltä tuttujen Osuuskumma-kirjoittajien kynistä.

Perinteisesti merirosvot sijoittaisi Karibialle, mutta tällaiset tarinat ovat Kristallimeressä vähemmistössä. Merellä kuitenkin ollaan, oli se sitten Mifongin meri, Pohjanmeri tai jotain vallan muuta – merirosvo on merirosvo, vaikka sitten avaruudessa. Sinnekin päästään, jahtaamaan aarrelaiva Marun hylkyä komeetta Kobayashin pinnalta.

J.S. Meresmaan Kapteenin synty on kokoelman hienoimpia novelleja, samoin pidin kovasti Jussi Katajalan ja Janos Honkosen teoksista. Mutta eipä tässä antologiassa valittamista ole muutenkaan, laatu on Osuuskumman tapaan korkealla ja mikäli merirosvot aiheena kiinnostavat millään tapaan, kannattaa ehdottomasti tutustua – ja vaikka ei kiinnostaisikaan, niin kannattaa sittenkin, sen verran tuoreita näkökulmia novellit merirosvoukseen ottavat.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...