Mixu Lauronen ja Christine Thorel (toim.): Kummalinnun munia 1

Osta kirja itsellesi

Osuuskumma-kustantamo tarjosi vuonna 2014 tilattavaksi Raapalepalvelun, jossa joka viikko sähköpostiinsa sai kaksi raapaletta, siis tasan sadan sanan novellia. Näistä raapaleista on nyt koottu Kummalinnun munia 1, 104 raapalenovellin antologia.

Koska julkaisijana on Osuuskumma ja kirjoittajana Suomen spefi-fandomista tuttuja nimiä, tiedossa on enimmäkseen kaikenlaista outoa ja fantastista. Tunnelmat vaihtelevat laajalla skaalalla ja jos näitä lukee monta peräjälkeen, saa varautua pomppimaan fiiliksistä toiseen. Mikäpä siinä – koin tämän kokoelman virkistäväksi lukuelämykseksi juuri vaihtelun ja yllättävyyden vuoksi.

Raapaleformaatissa tuntuu toimivan, jos tarinassa on lopussa joku napakka käänne; ainakin omat suosikkini antologiasta tuntuivat toimivan tällä kaavalla. Joukossa oli useampikin pysäyttävä raapale, joita piti hetkeksi jäädä makustelemaan.

Mainio pläjäys pikaista luettavaa, siis. Sähköpostijakeluna toimiva raapalepalvelu ei ole tilattavissa vuonna 2015, sen sijaan raapaleet ilmestyvät vuoden aikana neljänä antologiana. Antologiat ilmestyvät vain sähköisessä muodossa ja maksavat vain muutaman euron kappaleelta. Kelpo diili, suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...