Mixu Lauronen ja Christine Thorel (toim.): Kummalinnun munia 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Osuuskumma-kustantamo tarjosi vuonna 2014 tilattavaksi Raapalepalvelun, jossa joka viikko sähköpostiinsa sai kaksi raapaletta, siis tasan sadan sanan novellia. Näistä raapaleista on nyt koottu Kummalinnun munia 1, 104 raapalenovellin antologia.

Koska julkaisijana on Osuuskumma ja kirjoittajana Suomen spefi-fandomista tuttuja nimiä, tiedossa on enimmäkseen kaikenlaista outoa ja fantastista. Tunnelmat vaihtelevat laajalla skaalalla ja jos näitä lukee monta peräjälkeen, saa varautua pomppimaan fiiliksistä toiseen. Mikäpä siinä – koin tämän kokoelman virkistäväksi lukuelämykseksi juuri vaihtelun ja yllättävyyden vuoksi.

Raapaleformaatissa tuntuu toimivan, jos tarinassa on lopussa joku napakka käänne; ainakin omat suosikkini antologiasta tuntuivat toimivan tällä kaavalla. Joukossa oli useampikin pysäyttävä raapale, joita piti hetkeksi jäädä makustelemaan.

Mainio pläjäys pikaista luettavaa, siis. Sähköpostijakeluna toimiva raapalepalvelu ei ole tilattavissa vuonna 2015, sen sijaan raapaleet ilmestyvät vuoden aikana neljänä antologiana. Antologiat ilmestyvät vain sähköisessä muodossa ja maksavat vain muutaman euron kappaleelta. Kelpo diili, suosittelen.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...