Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi

Kristallipalatsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anna-Kaari Hakkaraisen romaani Dioraama teki vaikutuksen, vaikka varsinaisesti en voi sanoa ihan kaikkea siitä ymmärtäneeni. Tunnelma oli kuitenkin kohdallaan ja tarina sen verran kiinnostava, että mieli teki tutustua Hakkaraisen aikaisempaankin tuotantoon.

Niinpä luettavaksi päätyi Kristallipalatsi. Sen pintatasona seurataan lifestyle-bloggari Dora G:n elämää, millaisen työn kautta se piirtyy blogiin täydellisenä ja moitteettomana.

Sivussa seurataan myös tutkijaa, joka saa Dorasta itselleen pakkomielteen ja Pauliinaa, joka haluaa niin ikään tehdä itsestään täydellisen. Taustalla mukana on myös Oscar Wilde ja kirjan nimen Kristallipalatsi – niin alkuperäinen Crystal Palace Lontoossa kuin Helsingin Kasvitieteellisen puutarhan palmuhuone.

Kristallipalatsissa kuvataan lifestyle-bloggaajien pinnallista elämää ja peilataan sitä Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvaan ja antiikin Narkissos-myytteihin. Asioiden yhteydet jäävät tässäkin romaanissa lopulta vähän hämärän peittoon, vaikka osa asioista sentään selviääkin.

Kristallipalatsi on kaunista tekstiä ja Dioraaman tapaan tunnelmaltaan vahva ja kiinnostava.

Walt Whitman pitelemässä perhosta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...