Mika Waltari: Kuka murhasi rouva Skrofin?

Kuka murhasi rouva Skrofin?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Postinkantaja huomaa rappukäytävässä selvää kaasunhajua ja hälyttää poliisin. Rikas ja itara leskirouva Skrof löytyy vuoteestaan kuolleena kaasumyrkytyksen saaneena.

Näyttää siltä, että kyseessä on tapaturma, kun hellan kaasuhana on jäänyt auki, mutta poliisikomissaari Frans J. Palmu on eri mieltä. Murha mikä murha, mutta kuka on syyllinen? Oikeastaan kaikilla, jotka olivat tekemisissä rouva Skrofin kanssa, olisi ollut motiivi ja myös tilaisuus tehdä taidokas murhatyö.

Kuka murhasi rouva Skrofin on pesunkestävä kotimainen dekkariklassikko, joka voitti vuonna 1938 pohjoismaisen dekkarikilpailun Suomen osan. Tässä teoksessa Mika Waltari esittelee ensimmäisen kerran tunnetun komisarionsa, jota Joel Rinne myöhemmin valkokankaallakin esitti.

Kuka murhasi rouva Skrofin on hyvä kirja, jossa lukija saa arvailla aivan loppusivuille asti, kuka murhan teki ja miksi. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...