Mika Waltari: Komisario Palmun erehdys

Komisario Palmun erehdys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikkaan teollisuussuvun hulttiovesa Bruno Rygseck löytyy kotoaan kuolleena. Tapaturmaksi naamioitu kuolemantapaus herättää paikalle hälytetyn komisario Palmun mielenkiinnon, mutta muiden on vaikea uskoa sitä murhaksi, ennen kuin tapahtuu toinenkin kuolemantapaus, jota ei tällä kerralla voida onnettomuutena ohittaa. Tapahtumia sattuu olemaan todistamassa lähes kaikki mahdolliset suvun jäsenet, joilla kaikilla tuntuu olevan sekä motiivi että tilaisuus saattaa Bruno Rygseck ennenaikaisesti hautaan. Hovimestarikin tuntuu käyttäytyvän hyvin epäilyttävästi…

Mika Waltari jatkaa toisella Palmu-dekkarillaan siitä, mihin Kuka murhasi rouva Skrofin jäi. Eletään sotaa edeltävässä Helsingissä, jossa tutut paikat Kaivopuistoineen ja Kämpin salonkeineen toimivat näyttämönä perinteistäkin perinteisemmälle dekkarille, jonka lukija saa viimeisille sivuille asti arvailla, kuka sen teki. Kaikki epäilyksenalaiset tuntuvat jatkuvasti valehtelevan, ja kaikilla tuntuu olevan jotain salailtavaa. Komisario Palmulla on kuitenkin tapahtumista melko pian selkeä käsitys, mutta yrittäessään saada syyllistä lankeamaan ansaan hän tulee huolimattomuuttaan tehneeksi virheen, jonka seuraukset saattaisivat olla kaameat.

Komisario Palmu on kiistatta kotimaisen dekkarikentän tunnetuin hahmo. Komisario Palmun erehdys on hieno osoitus siitä, että muiden kirjallisuudenlajien ohella Waltari hallitsi mainiosti myös jännityskirjallisuuden kirjoittamisen. Suosittelen tutustumaan, ellei Palmu ole jo tuttu.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...