Tim Dedopulos: Kuka sen teki? : 58 uutta mysteeriä

Kuka sen teki?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Erilaiset pulma- ja pakohuonekirjat ovat vahvasti nousussa Suomessa. Tim Dedopulous on varsin tuottelias kirjailija, jonka kirjoituksiin on saattanut törmätä esimerkiksi roolipelikirjallisuudessa. Häneltä on aiemmin käännetty toinenkin vastaava pulmakirja.

Kuka sen teki? : 58 uutta rikosmysteeriä on klassinen arvoituskirja. Sen sisältämät arvoitukset ovat muutaman pienen sivun tarinoita, joiden lopuksi esitetään kysymys ja annetaan vihje. Käytännössä teksteistä metsästetään yksityiskohtaa, joka vastaa kysymykseen. Tämä voi olla hyvin esimerkiksi olla väärän persoonapronominin käyttäminen laivasta tai kirjoitusvirhe viestissä. Hienovaraiset virheet eivät ehkä tunnu maailmaa mullistavilta ratkaisuilta, mutta niiden keksiminen silti aiheuttaa oivaltamisen tunteen.

Kritiikkinäni on että annettu vihje on liian tiiviisti kysymyksen yhteydessä. Monissa arvoituksissa tuntuu, että kysymystä ei pysty lukemaan ilman, että samalla huomaa myös vihjeen. Tämä ei ole suuri kritiikki, mutta saattaa harmittaa niitä, jotka haluaisivat yrittää keksiä yksityiskohdan ilman apua.

Kirjan pieni koko mahdollistaa sen mukana kuljettamisen. Itsellä arvoituskirja kulki mukavasti aamujunassa ja tarjosi hyvän mahdollisuuden saada päättelykyky käyntiin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...