Ann Cleeves: Kulovalkea

Kulovalkea

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ann Cleevesin kirjojen Shetlanti on säältään kylmänkostea ja henkiseltä ilmastoltaan sisäänpäinkääntynyt yhteisö, johon ulkopuolisen on vaikea päästä mukaan. Nyt saarelle on muuttanut perhe, joka uskoo, että rauhallinen elämä olisi hyväksi autistiselle Christopher-pojalle. Perheellä on lastenhoitaja, omalaatuisesti pukeutuva Emma, ja kun Christopher löytää eräänä aamuna Emman hirrestä, ovat rauha ja sopusointu tiessään.

Perheen äiti Helena on vähän eksentrinen neulesuunnittelija, hän luo seudulle ominaisia Fair Islen kirjoneuleita, ja isä on masennuksesta toipuva arkkitehti. Erikoinen poppoo siis, vain Chrisin pikkusisko Ellie tuntuu tavallisemmalta. Mutta Emman kuolema todetaan pian murhaksi, ja niinpä vähän rähjäiseltä näyttävä komisario Jimmy Perez ja hänen pomonsa, pörröpäinen ja ilmeisesti omalla laillaan yhtä rähjäiseltä näyttävä ylikomisario Willow Reeves, alkavat tutkia asiaa. Emmalla onkin ollut yhteyksiä moniin yhteisön jäseniin, ja hänen murhatutkintaansa polveilee moneen suuntaan.

Kirjan takakannessa mainitaan, että Kulovalkea on Shetlannista kertovan sarjan viimeinen osa. Harmi sinänsä, sillä kysymys on perinteisestä brittidekkarista, joka on hyvin lukukelpoinen; sen juoni kulkee mielen­kiintoisesti ja henkilöhahmotkin ovat reheviä ja uskottavia.

Erikseen on mainittava, että Willowin ja Jimmyn välinen omalaatuinen kemia oli hienosti kuvattu. Henkilöitä oli tosin melko paljon, joten varsinkin alkuun heidän hahmottamisensa oli ainakin minulle hiukan vaikeaa. Toivottavasti Cleeves ei sentään aio lopettaa toista sarjaansa Vera Stanhopen tutkimuksista. Toisaalta hän on käsittääkseni aloittamassa ihan uuttakin romaanisarjaa, joten me Cleevesin ystävät voimme huokaista helpotuksesta.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...