Ann Cleeves: Mykkä vesi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toimittaja Jerry Markham on Shetlannin oma poika, joka palaa reteästi kotiseuduilleen Alfa Romeollaan mitä ilmeisimmin ison jutun houkuttelemana. Tosin aika monet kyläläiset tietävät, ettei Jerryn elämä ole aina niin rehvakkaasti sujunut; hän on yleensä saapunut kotikulmille pummiakseen rahaa äidiltään, ja hänen lähtönsä opiskelemaan sattui kätevästi juuri siihen vaiheeseen, jolloin hän oli saattanut raskaaksi Evie Wattin, kovin nuoren ja viattoman tytön.

Mutta Jerryn käykin huonosti: hänet löydetään kuolleena arrogantin syyttäjän Rhona Laingin veneestä, ja Rhona näkee heti, ettei kuolema ole ollut luonnollinen. Koska komisario Jimmy Perez on vielä puolikuntoinen naisystävänsä kuoleman jälkeen, saarille lähetetään tutkinnanjohtajaksi nuori pörrötukkainen komisario Willow Reeves, joka on saanut luonnonläheisen etunimensä buddhalaisilta hippivanhemmiltaan. Eihän Jimmykään malta pysyä tutkinnasta sivussa, koska hänellä on Reevesiin verrattuna aivan ylivoimainen paikallistuntemus. Mutta Jerryn kuoleman selvittämisessä ei ole päästy vielä juuri mihinkään, kun tapahtuu toinen surmatyö kovin irvokkaissa merkeissä.

Ann Cleeves on pistämätön brittidekkaristi. Hän saa sekä henkilönsä että miljöönsä elämään aivan uskomattomalla tavalla. On kuin ihmisten suru, alakuloisuus ja silkka masennuskin kulkisivat rinta rinnan kostean sumuisen ilmaston kanssa – tuntuu että Shetlannissa ei koskaan paista aurinko, eivätkä ihmiset koskaan pääse pohjimmaisesta surumielisyydestään. Mutta oikein suositeltavaa dekkarikirjallisuutta, toivottavasti tätä saadaan vielä lisää suomeksi.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...