Bernard Cornwell: Kuninkaiden miekka

Kuninkaiden miekka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uhtred, pakanasaksi, ylimys ja soturi, ei ehdi harmaista hapsistaan huolimatta elää rauhaisaa elämää oman linnoituksensa suojissa. Eletään 900-lukua, ja Englanti on pirstaleinen ja rauhaton. Wessexin kuningas Edward tekee kuolemaa, ja Uhtredin viholliset ovat nousemassa valtaan. Uhtredilla on toki muitakin huolia: sotaisat pohjanmiehet, ärsyttävät kristityt, rosvoilevat saksit ja kauhea kulkutauti rutto. Vaimotkin kuolevat alati. Lukijan ei silti tarvitse olla huolissaan: kärttyistä ikipakanaa ei helpolla voiteta. The Last Kingdom -sarjan Uhtred on kirjojen änkyrään verrattuna suorastaan herkkä ja säyseä mies. 

Bernard Cornwellin Uhtred-sarja on edennyt jo 12. osaansa, ja Uhtred alkaa olla ikämies, mutta hän jaksaa yhä nostaa miekkaansa ja seisoa kilpimuurissa. Saksit, anglit ja pohjanmiehet varokoot.

Kuninkaiden miekka on vetävästi kirjoitettu, ja se mikä syvällisyydessä hävitään, voitetaan toiminnallisuudella ja ilkeillä henkilöhahmoilla. Iästään huolimatta Uhtred ei ole vielä valmis Valhallaan, vaan hänen tarinansa jatkuu edelleen. 

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...