Bernard Cornwell: Kuninkaiden miekka

Kuninkaiden miekka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uhtred, pakanasaksi, ylimys ja soturi, ei ehdi harmaista hapsistaan huolimatta elää rauhaisaa elämää oman linnoituksensa suojissa. Eletään 900-lukua, ja Englanti on pirstaleinen ja rauhaton. Wessexin kuningas Edward tekee kuolemaa, ja Uhtredin viholliset ovat nousemassa valtaan. Uhtredilla on toki muitakin huolia: sotaisat pohjanmiehet, ärsyttävät kristityt, rosvoilevat saksit ja kauhea kulkutauti rutto. Vaimotkin kuolevat alati. Lukijan ei silti tarvitse olla huolissaan: kärttyistä ikipakanaa ei helpolla voiteta. The Last Kingdom -sarjan Uhtred on kirjojen änkyrään verrattuna suorastaan herkkä ja säyseä mies. 

Bernard Cornwellin Uhtred-sarja on edennyt jo 12. osaansa, ja Uhtred alkaa olla ikämies, mutta hän jaksaa yhä nostaa miekkaansa ja seisoa kilpimuurissa. Saksit, anglit ja pohjanmiehet varokoot.

Kuninkaiden miekka on vetävästi kirjoitettu, ja se mikä syvällisyydessä hävitään, voitetaan toiminnallisuudella ja ilkeillä henkilöhahmoilla. Iästään huolimatta Uhtred ei ole vielä valmis Valhallaan, vaan hänen tarinansa jatkuu edelleen. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...