Peter James: Kuolema kulkee kannoilla

Kuolema kulkee kannoilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Roy Gracella on ollut rankka vuosi, mutta jotain hyvääkin on tapahtunut. Rakastettu Cleo odottaa lasta ja Sandyn katoamisesta on kulunut tarpeeksi kauan, jotta kuolleeksijulistamista voi hakea. Joulu vielä menettelee, mutta jo Uuden Vuoden tienoilla Grace on jälleen työn uuvuttama. Juhlinnan aikaan nuori nainen raiskataan raa’asti hotellissa ja vain viikkoa myöhemmin tapahtuu toinen yhtä raju teko. Kummassakin tapauksessa tekijä ottaa mukaansa naisten kalliit ja upeat merkkikengät.

Kuinka ollakaan, selvittämättömien tapausten joukossa on vuosia sitten ollut “Kenkämies”, joka raiskasi neljä naista ja vei heiltä osan alusvaatteista sekä toisen kengät, viides joutui murhatuksi. 12 vuotta on kulunut – onko mies aloittanut toimintansa uudelleen ja vain muuttanut hieman tapojaan vai onko kyseessä jäljittelijä? Kun tekoon sotkeutuu kuolleena kolarin ajanut nainen, outoja huomautuksia esittävä taksikuski, vastuullinen yhteiskunnan tukipylväs sekä ikänsä pikkurötöksistä lusinut poliisien vanha tuttu, on töitä tiedossa enemmän kuin tarpeeksi.

Lisää samantyyppisiä väkivallantekoja tapahtuu, alue pysyy samana ja on kuin miehellä olisi erittäin tarkkoja tietoja huoneistoista, hotelleista sekä yllättäen myös poliisilaitoksesta. Lisäksi hän tuntuu olevan huomattavan hyvin selvillä nuorten naisten henkilökohtaisesta elämästä sekä näiden toiminnasta päivien mittaan. Gracen on palattava takaisin menneisyyteen, tarkistettava lukemattomia asioita ja asia alkaa selvitä.

Peter James etenee jo tapansa mukaan kahdella aikatasolla, mutta jännäri toimii taatusti yhtä hyvin kuin aikaisemmatkin. Grace on yhtä sympaattinen kuin ennenkin ja henkilökohtainen elämä jää taas taka-alalle, kun vakavia rikoksia ratkaistaan.

Yhtä mielenkiintoinen ja mukaansatempaava kirja kuin aikaisemmatkin. Jokaisen osan voi lukea itsenäisenäkin, mutta luodakseen päähenkilöstä täydellisemmän kuvan, jännäreiden ystävälle suosittelen koko sarjaa, tämä on Roy Grace -sarjan kuudes suomennettu osa.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...