Piia Kaikkonen: Kuoleman varjo

Osta kirja itsellesi

Eipä uskoisi, että tämän kirjan kirjoittaja on tällä alalla aivan uusi! Rikosromaani Kuoleman varjo on esikoiskirjailija Piia Kaikkosen ensimmäinen kirja. Sain tämän kirjan henkilökohtaisesti postin kautta kirjailijalta ja odotukset olivat suuret. Näin alkuun voin kertoa, että kaikki odotukset täyttyivät!

Kirjan päähenkilönä toimii Hessu Laine, joka on tyytymätön työhönsä lääkefirma PharMaxilla. Hessulla on hyvä ystävä Kari Kallio, joka kuolee sydänkohtaukseen aivan kirjan alkupuolella. Hessu totta kai ikävöi ja suree hyvän ystävänsä kohtaloa, mutta tajuaa Karin kalenteria lukiessaan, että kaikki ei ehkä olekaan niin selvää.

Miksi Karin kalenterin sivulla puhutaan Espanjasta ja jostain Shadow S.L:stä? Kuoliko Kari sittenkään sydänkohtaukseen? Mitä tekemistä firmalla on uusien lääkeainekuljetusten kanssa? Hessua alkaa askarruttaa enemmänkin ja hän päättää tutkia asian. Kun Hessun salarakas, työpaikan toimitusjohtajan vaimo, ehdottaa hänelle pientä lomamatkaa Espanjaan, kaikki on valmista mehukkaaseen tarinaan!

Espanjassa asiat alkavatkin sitten mennä rytinällä eteenpäin. On sattumia ja tapahtumia ja tutustuupa Hessu lomallaan myös kauniiseen naiseen, Mariaan. Mariasta tuleekin Hessulle erittäin tärkeä pelastaja monessakin asiassa. Kun Hessu vihdoin pääsee monien mutkien kautta takaisin Suomeen, hän luulee olevansa turvassa. Mutta ei, asiat alkavat mennä pieleen myös kotimaassa! Hessulla on onneksi kova tahto paljastaa syyt ystävänsä kuolemaan, eikä hän anna helposti periksi. Elämäänsä sisältöä etsivä Hessu saakin tarinan lomassa huomata, miten tärkeitä ystävät ovat ja kuinka he ovat valmiita auttamaan, tuli eteen mitä tahansa. Kirjan onnellinen ja osittain yllättävä loppu saa lukijan janoamaan lisää.

On erittäin mukava lukea välillä dekkaria, jossa rikosta ratkookin poliisin sijasta jokin tuiki tavallinen henkilö. Tarina etenee luontevasti eteenpäin ja päähenkilö keräsi ainakin minulta kaikki sympatiapisteet itselleen. Teksti on selkeästi kirjoitettu, eikä se ole liian pröystäilevää tai monimutkaista luettavaa. Juoni on suunniteltu tarkkaan ja etenee mielestäni loogisesti ja realistisesti.

Toivon todella, että Hessu Laineesta tai edes kirjailija Piia Kaikkosesta kuullaan vielä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Odotuksia oli – mutta ikävä kyllä ne eivät nyt ihan täyttyneet. Kirja sisältää niin paljon kliseisyyttä, että se käy ärsyttämään jo heti alkumetreillä.
    Kyllä tämä painii ihan eri sarjassa kuin esimerkiksi tänä vuonna julkaistu esikoisdekkari rikosromaani Kolibri.
    Ja toinen asia, mikä ärsyttää, että tässäkin tapauksessa kustannustoimittajalta on jäänyt työ tekemättä. Kun edes kirjoitusvirheet olisi korjattu.
    Mutta Kaikkoselta on jo ilmestynyt toinenkin kirjan. Katsotaan, miten sen kanssa käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...