Wolf Haas: Kuolleista nousseet

Osta kirja itsellesi

Rikoksen ABC -sarjamme vie meidät kahdeksannessa osassaan nyt Itävaltaan, pieneen Zell am Seen kaupunkiin Alpeilla. Amerikkalainen iäkäs pariskunta löytyy joulun alla laskettelukeskuksen hiihtohissistä kuolleena. Poliisilla ei ole yhtään järkevää johtolankaa, joten tapauksen tutkiminen käytännössä lopetetaan pian murhien jälkeen. Poliisista eronnut Simon Brenner jää paikkakunnalle vakuutusyhtiön palkkaamana yksityisetsivänä, mutta vasta useiden kuukausien työn jälkeen ratkaisu murhamysteeriin yllättäen löytyy. Siinä ajassa yksi jos toinenkin on ehtinyt paitsi kuolla myös nousta kuolleista.

Esikoiskirjallaan Kuolleista nousseet maineeseen pompannut Wolf Haas on arvostettu dekkaristi saksankielisellä kulttuurialueella. Haasin tyyli on letkeä ja sujuva, eikä huumoriakaan ole unohdettu. Kuolleista nousseet on peruskuvioiltaan toki melko tavanomainen dekkaritarina, mutta Haasin persoonallinen tarinoiva kerrontatapa koukuttaa nopeasti.

Sinänsähän Simon Brennerin puolesta ei tarvitse hirveästi jännittää, koska kirjailija tekee jo alkusivuilla selväksi, että hyvin tässä käy. Syyllisen etsiminen ja arvaileminen on silti kiehtovaa. Samoin pienet juonen kannalta epäolennaisiltakin vaikuttavat sivutapahtumat ja -henkilöt ovat parhaimmillaan hykerryttävää luettavaa.

Suomeksi Wolf Haasin kirjoja ei juurikaan ole ilmestynyt —  Tampereen kaupunginkirjaston haun mukaan Kuolleista nousseiden lisäksi vain romaani Kananlihalla. Minulle Kuolleista nousseet oli hyvää nopeaa viihdettä, jota kyllä kelpaa suositella muillekin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.