Anu-Riikka Lampinen: Kuomaseni

Kuomaseni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sanaton kuvakirja on matalan kynnyksen luettavaa, johon tarttumiseen ei luku- tai kielitaitoa tarvita. Kuvittaja Anu-Riikka Lampisen taiteilema Kuomaseni on kauniisti akvarellein kuvitettu lastenkirja, joka kuvaa metsän vuodenkiertoa talvesta syksyyn ja siinä sivussa odottamatonta ystävyyttä erilaisuudesta välittämättä.

Lumisen metsän keskellä kevään aurinko alkaa tuomaan kevättä. Kevään mukana tulevat laulavat linnut, jotka riehakkaalla laulullaan herättävät karhun. Karhun ärjäisy säikäyttää ja hiljentää linnut, siinä määrin että karhu saa jo säikähtää karjaisseessa pikkutirpan hengiltä. Pikku sirkuttaja toipuu ja linnun ja karhun välille muodostuu yllättävä ystävyys.

Kuomaseni on siis sadunomainen tarina. Se kuvaa hienosti vuodenaikojen vaihtelua ja metsäluonnon muuttumista vuoden edetessä. Ystävyyden kuvaus antaa mukavasti keskustelunaihetta, kun kirjaa lapsen kanssa lukee. Tämä on oikein viehättävä teos. Sanaton kuvakirja toimii tai on toimimatta kuvituksensa pohjalta. Kuomaseni-kirjan kaunis akvarellikuvitus on herkkää ja tyylikästä. Joitain näistä kuvista voisin katsella kehyksissä seinälläkin, etenkin Lampisen talvisen luonnon kuvaus on tavattoman viehättävää.

Esimerkkiaukeama Kuomaseni-kuvakirjasta: karhu ärjäisee, pikkulintu säikähtää

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...