Riina Katajavuori: Lahjat

Osta kirja itsellesi

Riina Katajavuori on kirjoittanut kirjaksi elämää hiekkalaatikon reunalta. Kotiäidin elämä piirtyy Katajavuoren ytimekkäästä tekstistä terävästi ja kauniisti. En tiedä, ovatko omat lapset tarpeen tämän kirjan ymmärtämiseksi, mutta itse ainakin koin moneen otteeseen samaistumisen tunteita: kirja kosketti.

Katajavuori on runoilija, mikä ehkä selittää kauniin tiiviin tekstin. Kirja on hyvin kotivanhempiystävällinen: teksti on pilkottu lyhyisiin, irrallisiin lukuihin, joita on helppo napostella yksi-kaksi kerrallaan aina kun ehtii. Lukujen alkujen lainaukset sitovat tekstin yhteiseen aikaan: kirja on ajankuvaa vuosituhannen vaihteen vanhemmuudesta, peilaten sitä omiin vanhempiin ja 1960-luvun vanhemmuuteen.

Lahjat on erinomainen kirja, suosittelen ehdottomasti varsinkin kaikille kotivanhemmille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...