Riina Katajavuori: Lahjat

Lahjat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Riina Katajavuori on kirjoittanut kirjaksi elämää hiekkalaatikon reunalta. Kotiäidin elämä piirtyy Katajavuoren ytimekkäästä tekstistä terävästi ja kauniisti. En tiedä, ovatko omat lapset tarpeen tämän kirjan ymmärtämiseksi, mutta itse ainakin koin moneen otteeseen samaistumisen tunteita: kirja kosketti.

Katajavuori on runoilija, mikä ehkä selittää kauniin tiiviin tekstin. Kirja on hyvin kotivanhempiystävällinen: teksti on pilkottu lyhyisiin, irrallisiin lukuihin, joita on helppo napostella yksi-kaksi kerrallaan aina kun ehtii. Lukujen alkujen lainaukset sitovat tekstin yhteiseen aikaan: kirja on ajankuvaa vuosituhannen vaihteen vanhemmuudesta, peilaten sitä omiin vanhempiin ja 1960-luvun vanhemmuuteen.

Lahjat on erinomainen kirja, suosittelen ehdottomasti varsinkin kaikille kotivanhemmille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...