Annica Wennström: Lapinkylä : sukutarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lapinkylä on sukutarina, jossa seurataan samaa saamelaistaustaista sukua 1860-luvulta 2000-luvulle asti. Nuori nainen haluaa tietää tarkemmin taustastaan, josta perheessä ei ole puhuttu. Menneisyys on koko ajan läsnä ja vaikuttaa ihmisiin. Vaikka kirja alkaakin rakkaustarinalla, tämä ei ole varsinainen rakkausromaani.

Kirjassa on melko mystinen ja tavallaan myös vaikuttava tunnelma. Se ei ole kerronnaltaan selkeä ja suoraviivainen, monia asioita tuntuu jäävän kertomatta. Nykyajassa oleva osuus tuntui olevan vähän irrallinen muuhun kirjaan nähden. Itse pidin mielenkiintoisimpana kaikkein vanhimmista ajoista kertovia osia.

Saamelaisten elämä ei ole aina ollut helppoa, vaan valtaväestö ja hallinto on suhtautunut heihin huonosti. Nykyisin tilanne on ilmeisesti toisenlainen kuin menneisyydessä. Kirja antaa saamelaisuuteen täysin erilaisen näkökulman kuin aiemmin lukemani norjalainen Saamelandia, mutten oikein osaa päättää, kumpi oli loppujen lopuksi parempi kirja.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...