Tom Rob Smith: Lapsi 44

Lapsi 44

Osta kirja itsellesi

Lapsi 44 on kammottavan tarkka kuvaus vainoharhaisesta yhteiskunnasta ja hirveästä, todellisuuspohjaisesta rikosten ketjusta.

Eletään Stalinin ajan Neuvostoliitossa, jossa rikollisuutta ei valtion mukaan ole. Silti kansalaiset pelkäävät, valtiota. Väärä sana, mielipide, kielletyn kirjan omistaminen tai pelkkä epäilys vievät tuhansia ihmisiä leireille tai suoraan teloitettavaksi.

Päähenkilö Lev Demidov on kuitenkin idealisti, vaikka työskentelee valtion turvallisuuspalvelussa. Hän uskoo, että vain valtion viholliset sortuvat rikoksiin. Näin hän onkin päässyt hyvään asemaan, saanut kunnollisen asunnon ja elää hyvää elämää. Lev kuitenkin törmää rikollisuuteen, sellaiseen, jota Neuvostoliitossa ei pitäisi olla.

Hän aloittaa tutkimukset lasten murhista, useita kymmeniä lapsia on löytynyt murhattuina. Kukaan ei vain ole kiinnittänyt asiaan huomiota, onhan maa suuri eikä tiedonkulku ole toiminut. Lev alkaa jäljittää sarjamurhaajaa rataverkkoa pitkin Moskovasta Siperiaan ja samalla hän näkee maansa ja ihmisten muuttuneen, itsekin hän muuttuu äkkiä epätoivotuksi henkilöksi. Murhaaja on pakko saada kiinni — jo lastenkin vuoksi!

Kirja on jännittävä, todenoloinen, kiero ja kavala. Murhaaja ja motiivit selviävät lopussa, mutta tämäkin tarina on kovin surullinen. Ehdotonta luettavaa hieman erilaisen jännityksen ystäville, tätä ei malta laskea käsistään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Yllä olevaan tekstiin lisäten: Stalinin ajan pakkokollektivisointi ja sen aiheuttama nälänhätä voi nähdä osana sitä syy-seuraus-verkkoa, joka ajoi ihmisiä epätoivoisiin tekoihin. Kirjassa kaari umpeutuu loppu-ja alkukohtauksessa. Todella painostava tunnelma, joka muistuttaa totalitarismin vaaroista ja ehkä panee kysymään mitkä ovat totalitarismin muodot, voisiko tämä tiivistetyssä muodossa esitetty yhteiskunnan painajainen olla vielä mahdollista vapaassa länsimaisessa demokratiassa…Suositelva kirja jo senkin takia, että tapahtumaympäristö on harvoin dekkareissa käytetty. Sana ”dekkari” ei tosin ole lainkaan riittävä tyyppimerkintä tälle kirjalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...