Jari Tervo: Layla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Layla on kihlattu muutama tunti syntymänsä jälkeen serkulleen. Viisitoistavuotiaana on kurditytön sopiva aika mennä naimisiin, mutta kun käykin ilmi, että Layla ei olekaan enää neitsyt, on koko klaanin kunnia vaarassa. Lukutaidottoman ja koulujakäymättömän Laylan ei auta kuin karata Istanbulista, jos hänen henkensä on hänelle kallis. Pitkä ja vaivalloinen matka käy usean etappipaikan kautta kohti valkoisten liljojen maata, Finlandiyaa.

Samaan aikaan Suomessa tuurijuoppo Helena yrittää vielä kerran saada otteen elämästään. Lapsensa huoltajuudesta kamppaileva Helena pyrkii laittamaan taloutensa kuntoon ja alkaa myymään itseään konkurssikypsän maisterin parittamana. Kanta-asiakkaiden joukossa on radikaali opiskelija Mika, jolla on suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

Jari Tervon uusi romaani Layla operoi kansainvälisen ihmiskaupan, prostituution, hyväksikäytön ja väkivallan epätoivoisilla kentillä. Koko Eurooppa Istanbulista Helsinkiin näyttäytyy välistävetävien rikollisten verkostona, jossa heikko-osaisten ihmisarvo ja kunnia poljetaan siekailematta mutaan. Passittomat ihmiskaupan uhrit ovat täysin omistajiensa armoilla. Tervon tarina on synkkä ja äärimmäisen vakava.

Alussa näyttää siltä, että Laylan tarinan palaset ovat varsin kaukana toisistaan, mutta Jari Tervo osaa koota palapelinsä. Pienistä vihjeistä ja merkityksettömän näköisistä yksityiskohdista alkaakin vähitellen hahmottua täysi kuva. Loppuratkaisun suuntaa jo teoksen alkupuolelta asti arvaillut lukija ei pety: draama saa arvoisensa päätöksen. Jari Tervo on hyvä kertoja ja tarinan aihe on ikävänkin polttavasti ajassa kiinni. Laylaa kelpaa suositella.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...