Jujja Wieslander: Lehmä saa laastarin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muutaman vuoden päästä kolmikymppisiään juhliva Mimmi Lehmä on huippuhahmo. Mimmi sekä ystävänsä Varis muodostavat parivaljakon, jonka enemmän ja vähemmän toheloita tempauksia ainakin meillä luetaan koko perheen voimin. Kaksivuotiaskin tuntee ystävykset jo hyvin, olihan yksi hänen ehdottomia ensikirjasuosikkejaan Varis sanoo ei!, yltiöpäisessä negatiivisuudessaan vallan hauska kirjatapaus. Yksi Mimmin ja Variksen suosion salaisuuksista onkin varmasti henkilöhahmojen keskinäinen erilaisuus; lehmä, joka on utelias ja avoin lähes kaikelle, lintu, joka vastustaa käytännössä kaikkea.

Tällä kertaa Mimmiä pitkästyttää pelkkä laitumella makailu. Niinpä hän päättää liittyä uimarannalla leikkivien lasten seuraan. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että ensin on karattava aitauksesta. Pakopuuha ei sattumoisin suju ongelmitta ja oikeastaan tyssää alkujaan, kun kanttura kompastuu piikkilankaan. Sitten tarvitaankin jo paketillinen laastaria, eikä tämäkään vielä riitä, sillä pääkoppaan kohoaa komea kuhmu. Isäntä hoitelee kyllä laastaroinnin, mutta entäpä kuhmu? Siihen taidetaan tarvita Variksen auttavaa siipeä.

Mainio, sopivasti toimintaa ja sopivasti huumoria sisältävä Mimmi-tarina jälleen kerran. Ja ihan mimmimäisen opettavainenkin. Suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...