Jujja Wieslander ja Tomas Wieslander: Mimmi Lehmän ja Variksen iso kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lapsen lausahduksesta se alkoi:

“Ajattele, jos lehmät tekisivät samoja asioita kuin mekin. Miten hassua se olisikaan!”

Näin sai alkunsa Mimmi Lehmä, joka tekee kaikkea sitä mitä lapsetkin tekevät, vaikka Varis kuinka vastustelee. Jujja ja Tomas Wieslander kirjoittivat tarinoita yli sata, ja niitä esitettiin laulujen kera Ruotsin lastenradiossa 1980- ja 1990-luvulla. Kun Mimmi Lehmästä tuli aikoinaan kuvakirjoja, kuvittajaksi saatiin Sven Nordqvist.

Tähän kirjaan on koottu joukko tarinoita Mimmi Lehmästä ja Variksesta, laulujen ja runojen kera, tietysti runsaalla kuvituksella. Kirja on päällisinkin puolin varsin kaunis, kultauksineen kaikkineen, ja somistaa mainiosti lastenhuoneen kirjahyllyä. Se sopii erinomaisesti vaikka lahjaksi. Tarinoissa on juuri sitä lämpöä ja täysin erilaisten luonteiden kahnausta, mitä Mimmi Lehmässä ja Variksessa aina – Mimmi on ennakkoluuloton kokeilija, Varis äreä vastarannan kiiski, ja yhdessä nämä kaksi ovat mahtava pari.

Mimmi Lehmän ja Variksen iso kirja on kerrassaan mainio kooste Mimmi Lehmän seikkailuja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...