Jujja Wieslander: Mimmi Lehmä kaipaa kesää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mimmi Lehmällä on tylsää. Ulkona on ikävä, kylmänkostea ilma, eikä Mimmi viihdy navetassakaan. Ei ole kunnon talvi, eikä varsinkaan kesä; päivät ovat harmaita ja yöt mustia. Onneksi paikalle kuitenkin pyrähtää Varis, Mimmin harmaa ja musta ystävä. Seuralaisen saatuaan aina innokas Mimmi saa loistoidean: ”Mehän voimme leikkiä, että on kesä!”

Kohta Mimmi jo lipoo jääpuikkoa jäätelöpuikkona, maistelee lunta, laskettelee liukumäkeä ja tehtailee lehmäenkeleitä. Jälleen kerran useampaan otteeseen siipihalvauksen partaalle ajautuva Varis lähinnä kauhistelee vieressä ja pelkää erinäisiä sairauksia. Mutta Mimmille päivästä tulee oikein mieluisa ja se on tietysti pääasia.

Liki kolmikymppisen elonsa aikana sangen laajaan mittaan kasvanut Mimmi Lehmä -sarja on oivallista luettavaa. Niin tämä uusinkin tulokas. Tykkään erityisesti Mimmin huolettomuudesta, jota kirjoissa tasapainottaa mainiosti Variksen mahtava hysteerisyys. Sven Nordqvistin kuvitus tottahan toki kuuluu elimellisenä osana kokonaisuuteen.

Suositan siis Mimmiä, yhä edelleen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...