Sven Nordqvist ja Jujja Wieslander: Varis sanoo VARO!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muutama vuosi takaperin silloinen yksivuotiaamme luetutti lähes maanisesti meillä vanhemmilla kirjaa, joka kantoi nimeä Varis sanoo EI! Nyt tuo ensikirjaikäisille suunnattu, paksut pahviset sivut sekä lyhyet tekstit sisältävä ja näin perinteisestä kuvakirjaformaatista poikkeava Mimmi Lehmä -kirja on saanut jatkoa. Ja hyvä näin; iloinen ja aina innostuva Mimmi sekä ei-niin-iloinen ja aina innostumaton Varis kiinnostavat varmasti jo sitä kaikkein nuorintakin lukijakuntaa.

Jos tarinan juoni viimeksi oli kaiken kieltävä Varis, on se tällä kertaa Varis, joka varoittaa kaikesta: katkeavasta oksasta, epäterveellisestä suolasta, mahan kipeäksi tekevästä lumesta ja isännän helposti rikkoutuvista aurinkolaseista. Oikeastaan kaikki tuntuu olevan vähintäänkin todella vaarallista. Mutta onneksi Mimmi ei lannistu.

Ensi vuonna kolmekymppisiään juhlivat Mimmi Lehmä -kirjat ovat iskeneet syvälle kaikenikäisten lasten sydämiin, eikä ihme! Eihän tästä toisiaan ihastuttavalla tavalla tasapainottavasta lehmän ja variksen muodostamasta parivaljakosta voi olla pitämättä. Näinpä onkin mielestäni erityisen mukavaa, että niin ikään ensikirjaikäiset saavat tutustua heidän touhuihinsa, josta suorana jatkumona ainakin meillä siirryttiin lueskelemaan pidempiä Mimmi Lehmä -kuvakirjoja.

Siis suositan! Laatulukeminen ei onneksi katso ikää.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...