John Boyne: Leijuva poika

Leijuva poika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Billy Brocket uhmaa painovoimaa. Hän vain ei pysy maassa paria sekuntia pidempään, ellei häntä sidota kiinni tai ellei hänellä ole riittävän isoa taakkaa kannateltavanaan. Tämä tietenkin kauhistuttaa hänen tuiki tavallisia vanhempiaan, joille mikä tahansa konservatiivisuudesta ja normeista poikkeava on kammotus. Niinpä Billyn ollessa 8-vuotias tapahtuu “onnettomuus”, jonka seurauksena Billy leijailee kotoaan Sydneystä kohti taivaita. Mutta pian käy ilmi, että juuri paremmin ei Billyn olisi voinut käydä.

Billy päätyy onnekkaiden ja väliin epäonnekkaidenkin sattumien kautta tapahtumarikkaalle maailmanympärysmatkalle, jossa hän tapaa jos jonkinlaisia tavallisuudesta poikkeavia ihmisiä, joita kaikkia yhdistää kuitenkin se, että heidän kauttaan erilaisuudesta tuleekin voimavara. Usko itseen ja omiin mahdollisuuksiin riittää.

John Boynen Leijuva poika etenee vauhdikkaasti ja yllätyksellisesti täpärästä tilanteesta toiseen. Pohjavire on hyväntuulinen, oikeastaan Leijuvaa poikaa voi pitää romaanin pituisena ylistyslauluna erikoisuudelle ja erilaisuudelle. Kirja on suunnattu nuorille lukijoille – juuri sellaisille itseään etsiville ja omaa persoonaansa epäileville, joille pieni muistutus kaikkien arvokkuudesta ja erityislaatuisuudesta on juuri paikallaan. Aikuislukijan näkökulmasta Leijuva poika on ehkä liiankin harmiton ja simppeli, mutta mitäpä siitä. Kyllä tätä suositella kannattaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...