Diana Wynne Jones: Leijuva linna

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Diane Wynne Jones kirjoitti suositulle Liikkuvalle linnalle jatkoa ja ilmeisesti kiitos Hayao Miyazakin elokuvan, jatko-osakin suomennettiin. Leijuva linna ei jatka tarinaa suoraan, vaan mutkan kautta. Samaan maailmaan sijoittuva tarina kertoo etelässä, kovin arabialaisissa oloissa asuvasta mattokauppias Abdullasta, joka haaveilee ihanasta prinsessasta.

Eräänä päivänä Abdulla ostaa salaperäiseltä muukalaiselta nuhjuisen maton, joka paljastuu aidoksi lentäväksi matoksi. Sen avulla Abdulla kohtaa unelmiensa prinsessan, vain nähdäkseen, kuinka ilkeä dzinni kaappaa prinsessaparan ja kiidättää jonnekin kauas pois. Onneksi on taikamatto, jolla pelastaa prinsessa, ja törmääpä Abdulla seikkailuissaan myös pullon henkeen, jolla on valitettavan oikutteleva luonne. Tuhannen ja yhden yön tarinoiden kliseitä käytetään tietoisesti, mutta myös kujeillen.

Tarinaan on saatu kiedottua myös Liikkuvasta linnasta tuttuja henkilöitä, kuten Sophie ja velho Howl, joten alkuperäisen kirjan lukenut saa nauttia mukavasta jälleennäkemisen riemusta. Leijuva linna onkin hyvän mielen tuovaa viihdettä monin tavoin, hurmaavan romanttinen seikkailu. Siis juuri sopivaa luettavaa vaikka aurinkoisiin kesäpäiviin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...