Diana Wynne Jones: Leijuva linna

Osta kirja itsellesi

Diane Wynne Jones kirjoitti suositulle Liikkuvalle linnalle jatkoa ja ilmeisesti kiitos Hayao Miyazakin elokuvan, jatko-osakin suomennettiin. Leijuva linna ei jatka tarinaa suoraan, vaan mutkan kautta. Samaan maailmaan sijoittuva tarina kertoo etelässä, kovin arabialaisissa oloissa asuvasta mattokauppias Abdullasta, joka haaveilee ihanasta prinsessasta.

Eräänä päivänä Abdulla ostaa salaperäiseltä muukalaiselta nuhjuisen maton, joka paljastuu aidoksi lentäväksi matoksi. Sen avulla Abdulla kohtaa unelmiensa prinsessan, vain nähdäkseen, kuinka ilkeä dzinni kaappaa prinsessaparan ja kiidättää jonnekin kauas pois. Onneksi on taikamatto, jolla pelastaa prinsessa, ja törmääpä Abdulla seikkailuissaan myös pullon henkeen, jolla on valitettavan oikutteleva luonne. Tuhannen ja yhden yön tarinoiden kliseitä käytetään tietoisesti, mutta myös kujeillen.

Tarinaan on saatu kiedottua myös Liikkuvasta linnasta tuttuja henkilöitä, kuten Sophie ja velho Howl, joten alkuperäisen kirjan lukenut saa nauttia mukavasta jälleennäkemisen riemusta. Leijuva linna onkin hyvän mielen tuovaa viihdettä monin tavoin, hurmaavan romanttinen seikkailu. Siis juuri sopivaa luettavaa vaikka aurinkoisiin kesäpäiviin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kirja on hyvä, mutta ei yllä Liikkuvan linnan tasolle. Juoni on toimiva ja mukaansatempaava, vaikka Liikkuvan linnan ideoita onkin kulutettu ehkä hieman liikaa. Hahmot eivät kuitenkaan ole murto-osaksikaan niin hyviä kuin edeltäjässään, paitsi siitä lähtien kun vanhat hahmot astuvat taas mukaan kuvioihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.