Reidar Palmgren: Lentämisen alkeet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vesa Arola on näyttelijä, joka uskoo itseensä ja siihen, että on lähes korvaamaton. Kunnes tapahtuu onnettomuus. Mystinen tilanne; miten loukkaantuminen tapahtuu, jää lukijan ratkottavaksi. Vesa jää sairauslomalle ja kappas, sinä aikana käy niin, että teatterinjohtaja ilmoittaa Vesan työsuhteesta sen verran, ettei se jatku!

Vesalle tieto tulee kuin isku vasten kasvoja, eikä hän sitä purematta niele. Hän osuu löytämään vanhan käsikirjoituksen, Saattajan, ja virittelee siitä itselleen näytelmän. Hän haluaa näyttää, että pystyy, että on hyvä näyttelijä ja että löytyy motivaatiota.

Siinä sivussa hän tutustuu nuoreen naiseen, Mariaan. Kaikki tuntuvat kuvittelevan heistä sitä sun tätä, jopa vähän Mariakin, mutta ei Vesa. Vesa auttaa Mariaa kouluun tehtävässä tutkielmassa ja Maria auttaa Vesaa lähes pelkästään sillä, että on olemassa. Tilanteeseen tuo oman sävynsä sekin, että Marian poikaystävä on otettu tuuraamaan Vesaa.

Menneisyyden haamuja liikkuu pitkälti koko kirjan matkan ja ne tuovat osaltaan tarinaan oman sisältönsä. Lentämisen alkeet tuo hyvin esiin teatterin maailmaa sieltä esiripun takaa ja vaikuttaa hyvinkin uskottavalta.

Luin kirjan vuosia sitten, juuri sen ilmestymisen aikoihin ja nyt otin uusinnan äänikirjan muodossa. Mielenkiintoa herätti se, että lukijana toimi itse kirjailija, näyttelijä Reidar Palmgren. Sikäli hauska juttu, että teatterinjohtajana on Kariranta, ei Kari Ranta, niin kuin sen ääniversiossa kuulee.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...