Carl Johanson: Lentävä sanakirja

Osta kirja itsellesi

Vuonna 2014 perustettu kuvituspainotteinen lastenkirjakustantamo Etana Editions on jostakin syystä päässyt huomaamatta livahtamaan silmieni ohi. Tänä keväänä olen kuitenkin tutustunut jo muutamaan Etanan kustantamaan kirjaan, joista ensimmäisenä ajattelin esitellä Lentävän sanakirjan.

Ruotsalainen Carl Johanson todella tuntuu tuntevan lentävien vekotinten maailman; tai ainakin hänellä on hyvin lentoon lähtevä mielikuvitus. Tämä tulee selväksi, kun tutkailee hänen reilut sata erilaista lentokonetta ja -härveliä esittelevää Lentävää sanakirjaansa. Joukossa on niin tuttuja termejä, kuten hävittäjä, jumbojetti, raketti ja kuumailmapallo, kuin astetta oudompiakin ilmestyksiä, kuten kakkulentokone, unelias lentokone tai lentävä magneetti, omana suosikkinani ehkä venäläinen hiiriraketti.

Vaikka oma ensituntumani teokseen oli hiukkasen epäluuloinen, taidan kuitenkin perua ajatukseni. Ainakin kaksivuotias kyselijä innostui utelemaan koneiden nimiä ja herättivät ne hilpeyttäkin; mitäpä muutakaan sitä kakkalaskuvarjolta odottaa.

Jos ilmailu tai kulkuvälineet ylipäätään kiinnostavat, eiköhän näiden opiskeluun kulu oiva tovi. Ja jos tykästyy kovasti, kannattaa etsiä käsiinsä myös tekijän edellinen, varmasti yhtä lailla hulvaton kokoelma, Autosanakirja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...