Carl Johanson: Lentävä sanakirja

Lentävä sanakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2014 perustettu kuvituspainotteinen lastenkirjakustantamo Etana Editions on jostakin syystä päässyt huomaamatta livahtamaan silmieni ohi. Tänä keväänä olen kuitenkin tutustunut jo muutamaan Etanan kustantamaan kirjaan, joista ensimmäisenä ajattelin esitellä Lentävän sanakirjan.

Ruotsalainen Carl Johanson todella tuntuu tuntevan lentävien vekotinten maailman; tai ainakin hänellä on hyvin lentoon lähtevä mielikuvitus. Tämä tulee selväksi, kun tutkailee hänen reilut sata erilaista lentokonetta ja -härveliä esittelevää Lentävää sanakirjaansa. Joukossa on niin tuttuja termejä, kuten hävittäjä, jumbojetti, raketti ja kuumailmapallo, kuin astetta oudompiakin ilmestyksiä, kuten kakkulentokone, unelias lentokone tai lentävä magneetti, omana suosikkinani ehkä venäläinen hiiriraketti.

Vaikka oma ensituntumani teokseen oli hiukkasen epäluuloinen, taidan kuitenkin perua ajatukseni. Ainakin kaksivuotias kyselijä innostui utelemaan koneiden nimiä ja herättivät ne hilpeyttäkin; mitäpä muutakaan sitä kakkalaskuvarjolta odottaa.

Jos ilmailu tai kulkuvälineet ylipäätään kiinnostavat, eiköhän näiden opiskeluun kulu oiva tovi. Ja jos tykästyy kovasti, kannattaa etsiä käsiinsä myös tekijän edellinen, varmasti yhtä lailla hulvaton kokoelma, Autosanakirja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...