Mikkel Birkegaard: Libri di Lucan arvoitus

Osta kirja itsellesi

Tanskalaisen Mikkel Birkegaardin esikoisesta yritetään leipoa kansiteksteissä uutta Da Vinci -koodia. Kovasti vedotaan myös klassiseen ”kirjailija etsi esikoiselleen julkaisijaa vuosikausia ja kun julkaisija löytyi, kirjaa myytiin huikeasti” -kuvioon. Markkinointi on markkinointia, mutta tällä kertaa kannattaa hieman varoa, sillä myyntipuheet voivat asettaa odotuksia, joita kirja ei täytä.

Vaikka Birkegaard ei siis Dan Brownin tasoinen kirjoittaja olekaan, Libri di Lucan arvoitus on ihan mukiinmenevää jännärihömppää. On mukavaa vaihtelua lukea Tanskaan sijoittuva kirja ja ihan hauska idea tarinaan on keksitty, vaikka toteutus välillä vähän ontuukin. Kirja ei oikein tempaissut mukaansa sillä tavalla kuin kunnon jännärin pitäisi, mutta paikoin tarina soljui oikein mukavasti eikä kirjan lukeminen missään nimessä tuskaa ollut.

Kirjan elokuvaoikeudet on luonnollisesti myyty ja jos elokuvan tekijät osaavat hommansa, tuloksena voi olla kirjaa parempi elokuva. Kirjoista ja kirjojen ystävistä on kirjoitettu tuntuvasti parempiakin kirjoja, suosittelen tutustumaan ainakin Mustesydämeen, Tuulen varjoon ja Yhdeksään porttiin, mikäli kirjalliset jännärit kiinnostavat.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...