Marja-Leena Jalava (toim.): Liftausmuistoja

Liftausmuistoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Halusin lukea tämän kirjan, koska on tullut itsekin joskus aikoinaan liftattua. Niin että jos vaikka hiukan sellaista muistin virkistystä.

Aluksi kerrotaan liftaamisen historiasta: mitä se on, milloin sitä on harrastettu ja miksi. Kun päästään niihin tarinoihin, joita on kertomassa erittäin monta kertojaa, niin ollaan oikein seikkailulla.

Kaikki tarinat sijoittuvat 1950–1970-luvuille ja kertojatkin ovat jo iäkkäämpiä. Jos kuvitellaan, että liftarit olisivat olleet pääasiassa naisia, niin nyt on kyllä mukana paljon miehiäkin. Erittäin värikkäitä muistoja ja runsaasti ulkomailta. Rohkeita nuoria ovat olleet, kun ovat uskaltaneet ulkomailla liftata ja osa vieläpä yksin.

Mieleen jäi nekin reissut, kun nuoret tytöt olivat Ruotsissa liftanneet ja kuskina oli ollut Ingmar Bergman. Sitten se, kun nuori varusmies liftasi Kouvolasta Haminaan Jörn Donnerin kyydissä ja kuinka Donner oli tarjonnut matkalla illallisenkin.

Liftausmuistoja on hauska kirja menneiltä ajoilta, jolloin liftaaminen oli vain yksi keino matkustaa. Toki siinä oli omat riskinsä, mutta hyvin olivat selviytyneet. Kirjaan on koottu mukava joukko erilaisia liftausmuistoja, joita oli todella kiva lukea.

Kuvaliite keskellä kirjaa antaa lisäpotkua tarinoille, joten peukut sille!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...